Politik

Konservative gør Pernille Weiss til EU-spidskandidat

Pernille Weiss bliver De Konservatives spidskandidat ved EU-Parlamentsvalget, hvor Bendt Bendtsen stopper.

Det Konservative Folkeparti har Pernille Weiss som spidskandidat ved valget til EU-Parlamentet i 2019. Hun afløser tidligere partiformand Bendt Bendtsen, som var minister i Anders Fogh Rasmussens (V) regeringer.

Bendt Bendtsen genopstiller ikke.

Pernille Weiss er sygeplejerske, selvstændig og mor til tre.

Tirsdag præsenterer partiformanden Søren Pape Poulsen og Bendt Bendtsen hende på et pressemøde ved Toldboden i København.

I juni i år oplyste Pernille Weiss, at hun vil i EU-Parlamentet i Fyns storkreds med støtte fra Bendtsen.

- Danmark og Europa har brug for kompetente og kontante kvinder, som med erfaring, modenhed og som med en klar tilgang til politik kan tage fat i de store udfordringer, som truer med at splitte Europa, som aldrig har været mere splitte end nu, sagde Bendt Bendtsen.

Satser på EU-Parlamentet

Fra 1996 til 2004 sad Pernille Weiss i Fyns Amtsråd. I 2001 kunne hun være kommet i Folketinget. Men hun valgte familien, amtsrådet og sin uddannelse i sundhedsvidenskab.

Sidste år oplyste Pernille Weiss, at hun ville i Folketinget for De Konservative. Men nu satser hun på EU-Parlamentet.

- Jeg skal ikke "ned og lave politik i Bruxelles" - nej, jeg skal deltage i det politiske system bestående af Danmark og resten af Europa, sagde hun i juni til nyhedsmediet Altinget.

Pernille Weiss er master i ledelse og innovation fra CBS og OPU. Hun driver virksomheden Archimed, som tilbyder rådgivning og analyser af sundhed og arkitektur.