Lippert

Connie Hedegaard: Klimapolitik kan afgøre, hvem der bliver statsminister

De seneste dages kritik af Søren Pape Poulsen viser én ting - nemlig at det er farligt ikke at tage klimapolitikken alvorligt nok i valgkampen.

Det var kluntet og en klar fejllæsning af vælgerne.

Der er ikke blevet sparet på kritikken af de Konservatives partiformand Søren Pape Poulsens udtalelser i denne uge, efter han mandag i et interview med Berlingske fortalte, at hans parti ikke kommer til at føre valgkamp på klimapolitik. Andre emner er nemlig vigtigere for at få flere vælgere til partiet, lød forklaringen.

Forrest i koret af kritikere står den tidligere konservative toppolitiker og klimakommissær Connie Hedegaard. I dag er hun bestyrelsesformand for den grønne tænketank Concito, og hun undrer sig over det fejlskud, som den konservative partiformand efter hendes mening har skudt den politiske sæson i gang med.

- Det er sådan en af de ting, vi bare forventer, at partierne og politikerne på Christiansborg tager alvorligt. Og derfor synes jeg, det var kluntet at få signaleret, at man ikke rigtigt har tænkt sig at føre valgkamp på det. Når vi for første gang nogensinde nærmest får klima til at spille en rolle i den kommende valgkamp, forklarer hun i 'Talkshowet Lippert' på TV 2 News.

Politikerne kan ikke ignorere klimaet i valgkampen, mener Connie Hedegaard. Video: Sissel Christine Søe

Farligt emne at ignorere

Det har ikke været muligt at få et interview med Søren Pape Poulsen om kritikken fra hans tidligere partifælle. Han har dog valgt at adressere emnet torsdag på pressemødet i forbindelse med de Konservatives sommergruppemøde i Silkeborg.

Desuden har partiets politiske ordfører, Mette Abildgaard, understreget i flere interview siden mandag, at partiformandens intentioner er blevet misforstået i det interview, som blev bragt i Berlingske.

Vi er nået derhen, hvor det er farligt at ignorere det

Connie Hedegaard, Bestyrelsesformand, Concito

For Connie Hedegaard giver netop de handlinger et tydeligt fingerpeg om, hvor farligt det er ikke at tage klimapolitikken alvorligt nok i forhold til den dagsorden, der er i øjeblikket.

- I de 48 timer der gået siden den her kluntede melding kom, så synes jeg, de har haft travlt med at sige: Det skulle ikke forstås sådan. Og det er jo ret interessant, at vi er nået derhen, hvor det er for farligt at ignorere det. Det er slet ikke så skidt endda, siger Connie Hedegaard.

Ifølge hende kan emnet være med til at bestemme, hvem der bliver landets næste statsminister. Det blev understreget, fordi både Socialdemokratiet og Venstre stillede med hver deres leder og statsministerkandidat i front, da de skulle præsentere deres klima- og energiforslag i foråret.

- Det, der var mest interessant, det var, at det var lederne og ledelserne i de to store partier, der var fremme på banen og godt ved, det er vigtigt. For så får vi en anden slags diskussion, konkluderer Connie Hedegaard.