Politik

BLOG: Søren Pape svigter den grønne dagsorden

BLOG: Den grønne stemme i VLAK-regeringen er blevet tavs.

I tirsdagens Berlingske kan man læse, at Søren Pape Poulsen og Det Konservative Folkeparti ikke længere vil have klima og miljø som en topprioritet. De Konservative vil i stedet gå til valg på skattelettelser. Det er en hovedrystende beslutning, der desværre betyder, at den grønne stemme i VLAK-regeringen er blevet tavs.

Det er helt uforståeligt, at de Konservative kaster klimahåndklædet i ringen, når klimaudfordringerne bare vokser sig større.

Socialdemokratiet vil en anden vej. Vi er Danmarks grønne parti. Og imens de borgerlige vil tale om skattelettelser, vil vi gøre noget ved det grønne. Vi er nemlig den første generation, der mærker klimaforandringer, men samtidig kan vi meget vel være den sidste til at gøre noget ved dem. Hvad nytter det, at vi får råd til en lidt dyrere bil, hvis vi efterlader en planet på katastrofekurs til vores børn og børnebørn?

Derfor vil Socialdemokratiet genvinde Danmarks grønne førertrøje. Vi vil gå forrest og vise verden, at Danmark har visionerne og viljen til en grøn fremtid med ren energi. Vi vil oprette en ny grøn fremtidsfond, så vi kan finde bæredygtige og grønne løsninger på verdens udfordringer.

Men der er også nok at tage fat på herhjemme. Mere end 3000 danskere dør hvert år for tidligt på grund af luftforurening. Derfor er det ærgerligt, at de Konservative stryger det grønne flag. I Socialdemokratiet har vi stadig ambitioner på området.

Vi vil udfase dieselbiler og have en halv million grønne biler på vejene. Vi vil sikre 75.000 hektar urørt skov og flere vilde naturparker. Vi skal sætte ind mod plastikforurening og beskytte vores vandmiljø langt bedre.

Og det bedste ved det hele er, at det samtidig er en god forretning for økonomien. Der er nemlig masser af gode grønne arbejdspladser i at tænke på klimaet og miljøet. Mere end 65.000 danskere arbejder i dag i brancher, der leverer til den grønne udvikling. Blandt andet takket være Svend Auken (S) og hans vindmøllesatsning, har vi et fundament at styrke og udvikle. Det gør vi bedst ved at styrke Danmarks grønne forskning, så vi i fremtiden kan lagre den grønne energi, som vores vindmøller producerer.

Med de Konservatives klima-retræte er valget altså klart. Der er den sorte vej i den blå blok. Og der er den grønne vej hos Socialdemokratiet. Hvis man ønsker en ny og grøn kurs for Danmark, er Socialdemokratiet det klare alternativ, og med Mette Frederiksen i spidsen kan Danmark igen blive en grøn stormagt.