Politik

Carl Holst stopper i politik: - Jeg vil gerne have et liv

Politikeren Carl Holst stopper i politik.

Den tidligere forsvarsminister og nuværende medlem af Folketinget Carl Holst (V) har besluttet ikke at genopstille ved det kommende folketingsvalg. Det fortæller han til avisen Danmark.

- Jeg vil gerne have et liv, hvor jeg har en bedre balance mellem arbejdsliv, familieliv og venskaber, siger Carl Holst til avisen.

På spørgsmålet om, hvorvidt han har manglet den balance, svarer Carl Holst:

- Jeg fortryder ingenting. Jeg har været fuldt ud bevidst om mine valg. Jeg kan bare konstatere, at når man tager et valg, så tager man også et fravalg, og nu vælger jeg noget andet til, et liv uden for det offentlige og det politiske.

Politikeren er 48 år gammel og er oprindeligt uddannet folkeskolelærer.

Han er tidligere formand for Venstres Ungdom, amtsborgmester i Sønderjyllands amt, formand for Region Syddanmark og forsvarsminister. Til avisen Danmark understreger han, at han har tænkt sig at blive siddende folketingsperioden ud.

Sidder folketingsperioden ud

Carl Holst er i dag Venstres social- og kirkeordfører, og han understreger, at han har tænkt sig at blive siddende folketingsperioden ud. 

Det var i 2015, at Carl Holst blev forsvarsminister. Han sad i 93 dage. Med sig ind i ministerkontoret havde han sager fra sin tidligere post som regionsrådsformand i Region Syddanmark. Blandt andet fik han som fratrådt regionsrådsformand et eftervederlag, selv om han samtidig fik ministerløn.

Først nægtede han at afstå pengene, men efter pres gav han sig og afstod dem delvist. Desuden blev han beskyldt for at have brugt en regionsansat medarbejder i sin personlige folketingsvalgkamp.

Det ville i givet fald være misbrug af skattekroner. Region Syddanmark besluttede sidste efterår, at det ikke ville rejse en erstatningssag. 

Sagerne var med til at lægge et pres på ministeren, så han til sidst trak sig. Ifølge avisen Danmark har Carl Holst dog besluttet sig for at se det positive i det negative. 

- Jeg var i en situation, hvor jeg ikke havde det godt, siger Carl Holst til avisen Danmark. 

- Det var ubehageligt og forfærdeligt, men forudsætningen for at vurdere, om man har det godt, er, at man har oplevet ikke at have det godt. Og tro mig, jeg har en fantastisk vurdering af, at jeg har det godt, siger han.