BLOG: Så er de i gang igen: LA trækker tæppet væk under Kristian Jensen

BLOG: Danmarks finansminister var for et par uger siden ude med løfter om at lempe på regeringens mangeårige politik om nedskæringer på velfærden.

Ifølge finansministeren skulle der nemlig gives lidt flere penge til velfærden i de næste 10 år.

Og i et par uger kunne man som socialdemokrat glæde sig over, at regeringen måske var begyndt at lytte til danskerne og Socialdemokratiet.

Desværre var Kristian Jensens velfærdsløfter for gode til at være sande. Som en is på en varm sommerdag smelter de væk på rekordtid.

I regeringen lever ambitionerne om forringelser af vores fælles velfærdssamfund nemlig videre i bedste velgående.

Torsdag kan man således læse, hvordan økonomi- og indenrigsministeren, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, river tæppet fuldstændig væk under Kristian Jensens velfærdsløfter. Simon Emil Ammitzbøll-Bille står nemlig fast på ambitionen om nulvækst i bevillingerne. En politik der reelt fører til nedskæringer i takt med, at vi bliver flere danskere, flere ældre og flere børn.

Vi må konkludere, at Kristian Jensen er gået solo uden regeringens opbakning.

Når det kommer til stykket, er det vel egentlig ikke så overraskende, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille ikke vil bruge flere penge på vores børn, ældre og syge. For den nuværende regering har i snart fire år forsøgt gang på gang at give mere til dem, der allerede har mest i forvejen.

Og hvis Simon Emil Ammitzbøll-Bille skal have held med de ultraliberale projekter, som Økonomi- og Indenrigsministeriet har udregnet for ministeren, så skal pengene jo kommet et sted fra. Det er derfor, han har bedt ministeriet regne på skuffeplaner om dagpengeforringelser, øget pensionsalder, topskattelettelser og andre ubehageligheder.

Med VLAK ved roret ved du altså, hvad du får – nedskæringer og topskattelettelser.

I Socialdemokratiet vil vi sætte velfærden først. Virkeligheden er nemlig, at der i de kommende år vil være et behov for investeringer i uddannelse, sundhed og vores ældre. Og kun ved at stemme socialdemokratisk, kan man få en ny regering, der vil prioritere velfærd.