Lippert

Venstres nye politiske ordfører: Jeg står ikke samme sted som Inger Støjberg

Britt Bager fortæller i 'Lippert' på TV 2 NEWS, at selvom hun er uenig med Inger Støjberg, kan Venstre rumme uenigheden.

En af Folketingets nyeste medlemmer har for nyligt sat sig solidt på en af Venstres mest centrale poster: Det politiske ordførerskab. 

Kvinden hedder Britt Bager (V), og hun skal være med til at tegne regeringspartiets visioner frem mod det kommende folketingsvalg. Med højest et år til næste folketingsvalg erkender hun nu, at der er interne uenigheder i Venstre. 

Hun fortæller i talkshowet 'Lippert' på TV 2 NEWS, at hun og Inger Støjberg, der er udlændinge- integrationsminister (V), ikke er helt enige om udlændingepolitikken. 

Uenighed om udlændingepolik

- Jeg er sikker på, at når du tager den alleryderste i vores parti på udlændingeområdet, som jo nok er Inger Støjberg, og så mig, der tegner hele partiet, så står vi nødvendigvis ikke samme sted, fortæller Britt Bager. 

Hvor stort et problem er det?

- Det er ikke noget problem, svarer hun.

Hvorfor ikke?

- Fordi vi er 34 mandater, og vi repræsenterer rigtig mange vælgere, og de vælgere har heller ikke samme synspunkt på det her. Så jeg synes, det er en kæmpe styrke, at der er plads til debat i et folketingslokale, forklarer hun.

En af de ting, der har splittet partiet Venstre, var Inger Støjbergs kagefejring, da regeringen gennemførte udlændingestramning nummer 50.

Britt Bager fortæller i 'Lippert', at hun ikke ville have fejret stramningerne med en kage. Hun uddyber, at trods uenigheder om, hvor langt man kan gå på udlændingeområdet, så er Ventres folketingsgruppe enige om de stramninger, der er gennemført.

- Vi har alle 34 i Venstres gruppeværelse gået ned og stemt for de 89 stramninger, og vi har sammen strammet udlændingepolitikken. Der er ikke nogen i Venstres gruppe, der ikke har været med til det, siger Britt Bager.   

Forholdet til Dansk Folkeparti

Forholdet til Dansk Folkeparti slår gnister på flere områder, men ikke når det kommer udlændindingepolitikken.

Har I et værdifællesskab med Dansk Folkeparti?

- Ja, det har vi da på flere punkter. På udlændingefronten har vi været med til at stramme, eller de har været med til at stramme udlændingepolitkken, alt efter hvordan man udlægger det. 

Er det et udtryk for værdifællesskab?

- Værdifællesskab kan du definere på mange måder, men jeg synes, vi har et værdifællesskab på udlændingeområdet.

Se 'Lippert' på TV 2 NEWS onsdag klokken 19.23 og på PLAY.