Lippert

Elbæk fik hård medfart fra SF efter statsministermelding - nu reagerer han på kritikken

Karsten Hønge kalder Uffe Elbæk desperat, men Alternativets leder vil ikke give igen med samme mønt.

Uffe Elbæk som statsminister.

Den havde de færreste nok set komme, og da slet ikke SF’s Karsten Hønge, der på Twitter skriver, at Alternativets politiske leder befinder sig på en anden planet, hvis han tror, det kan lade sig gøre.

I onsdagens udgave af talkshowet ’Lippert’ på TV 2 NEWS svarer Uffe Elbæk igen på kritikken.

- Egentligt synes jeg ikke, det virker som om, der er ret meget mentalt overskud i den måde at reagere på. Det er deres valg. Min mor har lært mig, at hvis man ikke har noget godt at sige om folk, så skal man lade være med at sige noget, siger Uffe Elbæk.

Så du har ikke noget at sige om Karsten Hønge og SF?

- Lige nøjagtigt.

Hønge: Deprimerende med så desperat et parti

Til Politiken havde Karsten Hønge dog ingen problemer med at uddybe sin kritik, da han tirsdag aften blev spurgt ind til Elbæks udmelding:

- Det er helt deprimerende at opleve et parti være så desperat, som jeg oplever, Alternativet er her. At de sætter behovet for personlig profilering og partiprofilering over sagen. Og det er det, jeg mener, de gør her. For sagen vil jo tabe. Det kan godt være, Uffe vil få en masse personlig omtale, men politik er jo selvfølgelig en masse forskellige partier i kamp mod hinanden, men vi er jo også holdopstillinger.

Hvor sandsynligt vurderer du, det er, at du bliver statsminister efter næste valg?

- Vi er ydmyge på det, vi kan godt se, at vi har fire-fem procent af vælgerne i dag, svarer Uffe Elbæk.

- Jeg får helt deja vu, til dengang jeg stod og præsenterede Alternativet inde på Christiansborg. Jeg var halvt inde i pressemødet, før alle kommentatorer, alle journalister, sagde: "Der er 0,0001 chance for, at Uffe Elbæk kommer ind i folketinget", uddyber han.

I er desperate over at være en del af et parlamentarisk grundlag, som ikke rigtig bliver hørt?

- Nej, der hvor desperationen kommer ind, det er desperationen over, at vi ved, hvad der sker i forhold til klimaforandringerne, og vi ikke gør noget. Jeg har brugt formuleringen: "Vi står og diskuterer farven på gardinerne, mens huset er ved brænde", svarer Uffe Elbæk.