Politik

DF blokerer nu for salg af TV 2

Dansk Folkeparti mener ikke, at regeringen har leveret et "overbevisende svar" på, hvorfor TV 2 skal sælges.

I slutfasen af forhandlingerne om et nyt medieforlig afviser Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl nu regeringens planer om et delvist salg af TV 2.

- Vi synes, TV 2 skal blive på statens hænder og levere de super gode tilbud til danskerne, som, vi mener, at TV 2 leverer, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Over for TV 2 uddyber DF's medieordfører Morten Marinus udmeldingen.

- Vi har stillet nogle spørgsmål, som vi ikke har fået tilfredsstillende svar på, siger Morten Marinus til TV 2.

DF's formand mener altså, at TV 2 skal bestå som et statsligt ejet aktieselskab.

- Regeringen har ikke leveret et overbevisende svar på, om der er en klar fordel ved at gå i gang med et TV 2-salg nu. Hverken helt eller delvist, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Morten Marinus siger, at han forstår argumenterne, men at tiden ikke er til et salg af TV 2.

Morten Marinus afviser, at regeringen kan levere svar, som kan få DF til at ændre mening her til sidst i medieforhandlingerne.

- Vi kan sagtens forstå argumenterne, men vi synes ikke, at tiden er den rigtige, siger Morten Marinus.

Til TV 2 oplyses det fra DF på Christiansborg, at Kristian Thulesen Dahl torsdag ikke vil udtale sig yderligere om sagen.

Accepterer ikke afvisning

De Konservatives medieordfører, Naser Khader, accepterer ikke i første omgang Dansk Folkepartis afvisning. Et salg af TV 2 har været en mærkesag for De Konservative i en lang årrække. 

- Vi er ikke nået til salget af TV 2 i forhandlingslokalet endnu, så vi vil fortsat arbejde for et salg. Det er nødvendigt, siger Naser Khader til Jyllands-Posten. 

Kulturminister Mette Bock (LA) afviser at stille op til interview, fordi forhandlinger pågår i øjeblikket, men ministeren er stadig opsat på at få solgt TV 2.

 - Regeringen er helt enig med DF i, at TV 2 er en vigtig spiller på det danske mediemarked, og at der naturligvis skal være klare fordele ved et salg, skriver Bock i en mail til Jyllands-Posten.

Langballe: Ikke nogen vindersag for regeringen

TV 2's politiske redaktør siger, at med DF's melding er der nu langt til et TV 2-salg.

- Med denne melding fra Dansk Folkeparti tror jeg ikke på et delvist salg af TV 2 i denne omgang, lyder det fra Anders Langballe.

Han understreger, at salget af TV 2 ikke er nogen vindersag for regeringen.

- Det er fortrinsvis De Konservative og Liberal Alliance, der har ønsket det, siger Anders Langballe.

Også medieforsker Frands Mortensen, professor på Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet, vurderer, at DF's udmelding sætter en effektiv foreløbig stopper for regeringens planer om et delvist salg af TV 2.

- Men det er så den politiske del af det. Det er også et spørgsmål, om TV 2 overhovedet kan sælges, når man endnu ikke har fået afgørelsen på en række retssager, som kan komme til at koste TV 2 mellem to og fire milliarder kroner, siger Frands Mortensen.