DF truer minister med fyreseddel for at lave for lidt

16x9
Thyra Frank Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Thyra Frank (LA) skal efter sommer fremlægge konkrete forslag, hvis hun ønsker at forblive minister, truer DF.

Det går for sløvt for sig i ældreministeriet, mener regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti. Faktisk udretter ældreminister Thyra Frank (LA) så lidt, at partiet ligefrem truer med at få hende afsat som minister. Det skriver DR.

 Senest efter sommerferien skal hun fremlægge nogle markante forslag, der forbedrer vilkårene for de ældre i landet, mener DF. 

- Det er klart, at hvis vi ser en minister, som ikke - eller som nægter - at tage hånd om de meget store udfordringer, der er på ældreområdet, så kan et mistillidsvotum i sidste ende være noget, vi bliver nødt til at arbejde med, siger Dansk Folkepartis ældreordfører, Jeppe Jakobsen, til DR. 

Ifølge Jeppe Jakobsen kan der enten blive tale om, at Dansk Folkeparti stiller mistillidsvotum til Thyra Frank, eller at DF stemmer for et mistillidsvotum, som oppositionspartierne i rød blok stiller. Tilbage står ældreminister Thyra Frank uforstående over for kritikken, som hun kalder for hård og meget urimelig.

Thyra Frank: Flotte resultater

Ifølge hende er der nemlig kommet flotte resultater på ældreområdet.

 - Den undrer mig meget, for vi har faktisk skabt rigtig flotte resultater sammen. Ved finansloven for 2018 var ældreområdet netop det velfærdsområde, der fik flest penge: 2,7 milliarder kroner, siger Thyra Frank.

TV 2's politiske analytiker: DF vil have leveret mere på ældreområdet

TV 2's politiske analytiker Peter Lautrup Larsen siger, at selv om truslen ikke akut får ministerstolen til at vakle under Thyra Frank, er den et vink med en vognstang om, at regeringen skal levere på ældreområdet - DF er langt fra tilfreds. Han mener også, den er et signal om, at valgkampen så småt er ved at begynde.

- Det er jo ikke Thulesen Dahl, der kommer med den her melding. Og der er langt fra truslen til udførelsen. Hvis jeg var Thyra Frank, ville jeg ikke føle, at ministerstolen vaklede under mig, siger Peter Lautrup Larsen.

- Men DF føler, at de er markedsførende på ældreområdet. Og det her er et signal om, at DF vil se mere på området end det, der er blevet leveret. Men i sidste ende er det jo hos Kristian Jensen (V, finansminister, red.), de kommer til at rette kravene på ældreområdet til, siger Peter Lautrup Larsen.