Politik

BLOG: Smalt medieforlig er en katastrofe

BLOG: De borgerliges enegang på medieområdet kommer til at gå hårdt ud over indholdet - Derfor er vi nødt til at samle stumperne, når vi får chancen.

Hvis det lykkes regeringen og Dansk Folkeparti at blive enige om det medieforlig, der er på bordet lige nu, skal det ændres, når flertallet skifter.

Der er tradition for brede forlig på medieområdet, og det er fornuftigt. Medierne skal have ro om, hvilke forhold de skal fungere under, og lige netop på det område bør vi på tværs af partier kunne nå til enighed om at sikre gode rammer for ordentligt public service-indhold til os alle. Det er simpelthen i alles interesse.

Men højrefløjen har i årevis haft et horn i siden på public service-medierne, og særligt DR har fået hug, hver gang muligheden har budt sig.

Man må indrømme, at det ikke har været svært for dem at finde noget at lade sig forarge over. Der har været en stribe uheldige sager, der nok har sat en dæmper på begejstringen over licensregningen hos de fleste.

Men som politikere må vi jo ikke glemme overblikket og det store billede på grund af nogle enkeltsager.

Jeg mener, regeringen sammen med Dansk Folkeparti er gået alt for langt. Og jeg er skuffet over, at de ikke reelt har været villige til at forhandle.

Deres planer om salg af TV 2, som risikerer at havne på udenlandske hænder, og deres besparelser på Danmarks Radio, Radio24Syv og TV 2’s regioner er alt for voldsomme. De vil gå hårdt ud over indholdet, og det kommer til at ramme alt fra DR’s populære børnefjernsyn til nyheder, dokumentarer, debat og underholdning.

Det sker i en tid, hvor fake news og sociale medier gør behovet for medier, vi kan stole på, større end nogensinde.

Jeg mener, at en besparelse på omkring fem procent hos DR havde været rigeligt, og jeg havde gerne set, at nogle af pengene var gået til at styrke den regionale og lokale dækning.

Og så kæmpede vi i øvrigt for at få giganter som Google, Amazon og Facebook til at betale deres del af regningen, så vi kunne styrke vores public service i stedet for det modsatte.

Nu bliver medieforliget uden SF, og de borgerlige vælger tilsyneladende at lave en aftale med det smallest mulige flertal. Det skal vi have ændret, så snart vi får muligheden.

Vi må og skal samle stumperne og sikre, at vores public service-medier har rimelige forudsætninger for at levere det indhold, vi forventer. Vi har brug for medier, vi kan stole på. Og vi har brug for medier, der er sat i verden for mere end at sælge abonnementer, reklamer og klik på nettet.