Politik

BLOG: Politiet skal skabe tryghed i hverdagen

BLOG: Trygheden er vigtigst i det nære og i hverdagen. Med et nyt udspil vil jeg sørge for mere politi i nærområdet.

Jeg holder meget af vores politi. For mig er politiet lig med tryghed og retfærdighed. Når jeg ser en betjent, bliver jeg mindet om, hvor godt et samfund vi lever i. Et samfund, der står på den lovlydige borgers side, og hvor der er respekt for loven. Derfor bliver jeg glad, når jeg ser politiet i hverdagen. Og sådan er jeg sikker på, de fleste danskere har det.

Derfor har jeg et udspil på vej, der skal styrke det lokale og nære politi. For det er netop der, trygheden er vigtigst. I hverdagen. I det nære. Og det skaber tryghed, når man ved, at politiet er nært, og når man kender de lokale betjente.

Det har man den seneste tid som borger oplevet i Sydsjælland og på Lolland-Falster, hvor politiet gennem længere tid har arbejdet med ’Projekt Utryg borger’ - et projekt lige i min ånd. Med ’Projekt Utryg borger’ ringer politiet en ekstra gang, eller måske kører de ud, hvis nogen har haft en utryg oplevelse. Den personlige og særlige indsats gør ifølge politiet borgerne mere trygge. De sætter ganske enkelt pris på at blive kontaktet af politiet, når de har følt sig utrygge. Hvorfor ikke udbrede det projekt til hele landet?

Det vil jeg nu sørge for, bliver gjort.

I mine øjne skal politiet følge op på for eksempel døgnrapporten og kontakten med borgerne gennem alarmcentralen for at identificere utrygge borgere. Så kan politiet enten ringe eller komme ud til borgere, der har følt sig utrygge, og tage en opfølgende samtale.

Til at starte med vil jeg tilføre mere end 100 betjente til de lokale politiopgaver fordelt ud over landet. Lige fra Nordjylland til Bornholm. Og så skal vi bevæge os væk fra, at man eksempelvis har en bygning med én betjent, som sidder der i et bestemt tidsrum. I stedet skal man i politikredsen i højere grad have en række betjente, der kigger i døgnrapporterne, kommer ud til hændelser - store som små - og tager en snak med fru Jensen, spørger om hun er utryg, og hvad politiet så kan gøre.

Efter sommerferien vil jeg præsentere et større udspil, som vigtigst af alt skal give politiet flere redskaber til at sikre den nære, lokale tryghed i vores byer rundt om i landet.

Bandekrig, terrorsikring og grænsekontrol har de seneste år tæret på politiets ressourcer. Det har vi alle stor forståelse for. Derfor skylder vi både politiet og borgerne, at vi fra politisk side skaber rammerne for, at vi igen kan få styrke og ressourcer tilbage til alle dele af Danmark. 

Det stiller jeg mig med glæde i spidsen for.