Politik

BLOG: Lad os integrere indvandrere for 70 kroner i timen

BLOG: Det er på tide, at vi tager et opgør med den ekskluderende mindsteløn, som holder tusindvis af flygtninge og indvandrere ude af det danske arbejdsmarked. Vi har store problemer med at få indvandrere og flygtninge i arbejde. Ifølge Finansministeriet koster ikke-vestlig indvandring 36 milliarder kroner i statskassen om året. Derudover har vi et kæmpe problem med mangel på arbejdskraft.

BLOG: Det er på tide, at vi tager et opgør med den ekskluderende mindsteløn, som holder tusindvis af flygtninge og indvandrere ude af det danske arbejdsmarked.

Vi har store problemer med at få indvandrere og flygtninge i arbejde. Ifølge Finansministeriet koster ikke-vestlig indvandring 36 milliarder kroner i statskassen om året.

Derudover har vi et kæmpe problem med mangel på arbejdskraft. Så hvorfor får vi ikke de mere end 40.000 ikke-vestlige indvandrere, der i dag befinder sig i kontanthjælpssystemet, ud på arbejdsmarkedet?

Lige nu er der desværre ikke flertal i Folketinget til at lave reformer, som kan fremtidssikre landet og skabe større arbejdsudbud. Derfor må vi tage andre midler i brug. En indslusningsløn vil kunne gøre en forskel.

Problemet er lige nu den høje mindsteløn på 120 kroner. Den løn er nemlig meget svær at gøre sig fortjent til, hvis ikke man i tilstrækkelig grad behersker det danske sprog eller har nok erhvervserfaring. Resultatet er, at vi holder en masse mennesker ude af det gode selskab, og vi går glip af en masse servicejobs, som der ellers er rigeligt behov for.

Jeg mener, at det er på tide at tage et opgør med den ekskluderende mindsteløn og i stedet indføre en indslusningsløn på 70 kroner. Det vil skabe en masse ekstra job, vi vil få langt flere flygtninge og indvandrere i arbejde. Det vil gavne integrationen og give tusindvis af mennesker muligheden for at tjene deres egne penge frem for at leve af offentlig forsørgelse. Sæt i gang!