Her er den nye indfødsretsprøve: Test dig selv - kan du få dansk statsborgerskab?

16x9
Arkivfoto af Lars Løkke Rasmussen, der bliver fotograferet med en familie på den årlige statsborgerskabsdag, hvor nye danske statsborgere kan møde landets politikere. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix Denmark

Hvis du søger om dansk statsborgerskab, skal du svare rigtigt på mindst 32 af de 40 spørgsmål i indfødsretsprøven. Test dig selv her.

Onsdag blev flere tusinde håbefulde statsborgerskabsaspiranter testet i deres viden om det danske samfund, kultur og historie.

En bestået indfødsretsprøve er et af flere krav, som udlændinge skal opfylde for at blive dansk statsborger. Mindst 32 af de 40 spørgsmål skal være besvaret korrekt.

Læs mere om de øvrige betingelser for at blive dansk statsborger her og nederst i artiklen.

Prøven, der varer 45 minutter, er uden hjælpemidler. 35 af spørgsmålene er hentet i et læremateriale, som deltagerne på forhånd har fået udleveret, og derfor er der mulighed for at læse op inden. Det er der til gengæld ikke ved de sidste fem, som handler om aktuelle emner inden for eksempelvis politik og kultur.

Kritiseret for at være for svær

Indfødsretsprøven bliver afholdt to gange om året og blev lavet om med virkning fra juni 2016, hvor den blev gjort sværere.

Ved prøven i juni 2016 bestod kun omkring en tredjedel, hvilket affødte kritik om, at prøven var for svær. Integrationsminister Inger Støjberg nægtede at gøre prøven lettere.

I december 2016 var beståelsesprocenten steget til 67,5 procent.

- Jeg er glad for, at de fleste har fået læst på lektien, sagde Inger Støjberg efterfølgende.

Her kan du teste dig selv i den nye prøve. Nedenunder kan du læse mere om de øvrige betingelser for at blive dansk statsborger.

Her er den nye indfødsretsprøve: Kan du få statsborgerskab?
Afstemning
Betingelser for at blive dansk statsborger
Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti fastsatte i 2015 en række betingelser, som personer, der søger om dansk indfødsret, skal opfylde for at blive danske statsborgere. De er blevet strammet siden.