Politik

Tilfreds minister efter OK18-afstemning: - Det vidner om stor opbakning

Blandt de afgivne stemmer hos de statsansatte sagde 92 procent ja til overenskomstforlig.

De statsansatte har stemt ja til deres nye overenskomst.

Over halvdelen af medlemmerne - 60 procent - valgte at deltage i afstemningen, og af dem stemte hele 92 procent ja til overenskomsten.

Den kommer til at gælde for omkring 180.000 ansatte i staten.

Minister for Offentlig Innovation Sophie Løhde (V) er tilfreds med udfaldet af afstemningen hos de statsligt ansatte:

- Jeg er glad og dermed også meget tilfreds med det resultat, vi har fået offentliggjort. Det vidner om en stor opbakning blandt de mange dygtige, statslige ansatte, som i stort omfang har sagt ja. Jeg er også glad for, at der er så høj en stemmedeltagelse, som der har været blandt de faglige.

- I sidste ende er en god aftale jo kendetegnet ved, at begge parter kan se sig selv i den, og vi fik sikret en pæn ramme, men også en samfundsøkonomisk ansvarlig ramme med et samlet resultat på 8,1 procent, der altså ligger 0,5 procent under forliget på det private område eller den private lønudviklings skøn, siger Sofie Løhde til TV 2.

Glad for klar opbakning

Hos hovedorganisationen Akademikerne siger 9 ud af 10 af de medlemmer, der har stemt, ja. Stemmeprocenten er 58 procent, oplyser Akademikerne, der er hovedorganisation for 25 forbund, hvoraf en del er ansatte i staten.

Forliget faldt på plads i slutningen af april efter en længere strid om især sikring af betalt spisepause, som var en af de helt store knaster mellem parterne ved forhandlingsbordet.

De statsansattes chefforhandler, Flemming Vinther, er tilfreds.

- Jeg er rigtig glad for, at medlemmerne så klart har tilkendegivet, at de er tilfredse med det resultat, vi er kommet i hus med, siger han i en meddelelse.

- Jeg tror, at det har været vigtigt for medlemmerne, at vi får forbedret reallønnen, at lønudviklingen kommer til at matche den private, og at vi har fået sikret spisepausen, siger han.