BLOG: Løkkes hykleri - modarbejder grønne ambitioner i EU

BLOG: Det er let at holde flotte grønne skåltaler, hvor man både lover skattelettelser og et grønnere Danmark.

Problemet kommer bare dagen efter, når man skal omsætte de store ord til handling. Og det er tydeligvis det, der må være sket for regeringen, der aldrig har været bleg for at pynte sig med grønne fjer. Men efter i dag må det være klart for alle, at regeringen taler grønt, men handler kulsort.

I Børsen kan man læse om lækkede dokumenter, der viser, at regeringen blokerer for højere europæiske energimål. Mens den herhjemme taler om grønne ambitioner, så kæmper regeringen sammen med Polen og andre kulkrafts-begejstrede lande for at blokere for højere europæiske energimål.

Lars Løkke kæmper med andre ord på det sorte kulhold i EU.

Det er ikke bare kedeligt komediespil fra regeringen side, det er også skadeligt for danske og europæiske virksomheder, der i sidste ende kan flytte investeringer i grøn teknologi til andre lande.

Det kan koste danske arbejdspladser. Og det er skidt for den grønne udvikling.

Men her stopper dobbeltspillet ikke.

For dagbladet Information kan afsløre, at regeringens såkaldte grønne energiudspil i virkeligheden vil øge den årlige CO2-udledning med 400.000 ton ekstra om året i 2030. Ikke nok med at regeringens energipolitik hovedsageligt handler om at give skattelettelser, så er det ovenikøbet klimaet, der må betale gildet.

I Socialdemokratiet vil vi sørge for, at Danmark tilbageerobrer den grønne førertrøje. For det siges, at vi er den første generation, der mærker klima forandringerne, men vi er samtidig den sidste generation, der kan gøre noget ved dem. Og hvis vi skal gøre noget ved klimaudfordringerne til gavn for vores børn og børnebørn, så har Danmark brug for en ny regering med Mette Frederiksen i spidsen.

Regeringen vil have en vindmøllepark og en masse skattelettelser.

Vi foreslår tre nye vindmølleparker, 75.000 hektar urørt skov, 500.000 grønne biler inden 2030, en grøn energispareordning for både boliger og industri, en grøn forskningsfond, mere sammenhængene natur, afgifter på giftige kemikalier og en bedre overvågning af vores grundvand.

Hvad vælger du?