Politik

DF opstiller Messerschmidt til Folketinget

Europaparlamentarikeren er valgt som folketingskandidat i Fredensborg-kredsen.

Morten Messerschmidt stiller op for Dansk Folkeparti ved næste folketingsvalg.

Det står klart efter et opstillingsmøde i Dansk Folkepartis kreds i Fredensborg på Hørsholm Rådhus i Nordsjælland.

Han blev valgt som kredsens folketingskandidat uden modkandidater.

- Det var en enstemmig beslutning i kredsen her, så det var jeg rigtig glad for. Så havde vi en rigtig god politisk snak om, og hvad der skal være mine politiske prioriteter, siger Morten Messerschmidt til TV 2 efter mødet.

Her nævner han et opgør med konventionerne, en afstemning om udtræden af EU og en strammere kurs på udlændingepolitikken.

- Det er ikke nok længere bare at tale om stramninger i indvandringspolitikken. Vi er nødt til at have en egentlig udvandringspolitik, hvor de folk, der aldrig har fundet sig tilpas i Danmark, bliver radikaliseret og grundlæggende ikke føler at høre hjemme her, at vi også finder en måde til, at de bliver sendt hjem. Det var der fuld opbakning til, og det var jeg rigtig glad for, siger han.

Undersøges af OLAF

37-årige Morten Messerschmidt sidder nu i Europaparlamentet, men sad i Folketinget for Dansk Folkeparti fra 2005 til 2009.

EU’s antisvindelenhed, OLAF, er fortsat i gang med at undersøge, om Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti har misbrugt EU-midler.

Men det mener han ikke skal stå i vejen for, at han kan stille op til Folketinget.

- Hverken jeg, Dansk Folkeparti eller nogen andre for den sags skyld er dømt for noget som helst. Jeg håber på og regner med, vi stadig har et princip her i landet om, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, sagde Morten Messerschmidt til TV 2 umiddelbart før mødet onsdag aften.

Han kritiserer OLAF for, at undersøgelsen endnu ikke er afsluttet og siger, at han ikke vil lade sig "tyrannisere af det."

Efter mødet insisterer han på at tale politik i stedet for OLAF's undersøgelse.

- Du er selvfølgelig i en magtposition, hvor du kan bestemme, hvad du gerne vil spørge om. Jeg troede, det var sådan, at man var uskyldig, indtil det modsatte er bevist, og derfor vil jeg gerne tale politik. Du kan stille alle de spørgsmål, som du vil om noget helt andet, og det er jeg så tvunget til at svare på. Det ændrer ikke på, at jeg er meget begejstret for at være blevet opstillet. Og jeg er meget begejstret for, at jeg har fået fuld opbakning til mit program i aften.