Politik

Kommuner frygter nye krav til nybyggeri kan skade ghettoplan

Kommuner advarer regering mod at sætte kravet til kommunernes finansiering af de almennyttige boliger kraftigt op.

I dag er det et krav, at kommunerne skal stille med 10 procent af prisen for nye almennyttige boliger, men det vil regeringen nu have sat op til 14 procent.

Dette krav frygter Kommunernes Landsforenings nye formand, Jacob Bundsgaard (S), vil skade regeringens ghettoplan.

En voldsom stigning i kommunernes betaling vil ifølge kommunerne hæmme nybyggeriet i den almennyttige sektor, og det går stik imod regeringens intentioner om at fortynde antallet af socialt belastede familier i ghettoerne ved at sørge for, at de bor andre steder og dermed har en bedre chance for at bryde den sociale arv.

Minister vil ikke kommentere

Fornyelsen af den almene sektor er et vigtigt værktøj til at sprede socialt belastede familier. I alt udgør den almennyttige boligsektor i dag 609.000 boliger, hvilket svarer til 22 procent af den samlede boligmasse.

Finansminister Kristian Jensen ønsker overfor TV 2 ikke at kommentere kommunernes krav, da han ikke vil forhandle gennem pressen.

En aftale om kommunernes økonomi skal være på plads i juni måned, men dem har vist sig at være svær at nå.

Udover uenigheden om de almene boliger kræver kommunerne en forøgelse af anlægsbudgettet fra 17 til 21 milliarder årligt, men det har Kristian Jensen afvist på grund af risiko for overophedning i byggeriet.