Politik

Danmarkshistoriens længst siddende borgmester er død

Tidligere borgmester i Brøndby, Kjeld Rasmussen, er død.

Fra 1958 til 1966 sad han i kommunalbestyrelsen i Brøndby, og i 1966 overtog han borgmesterkontoret. Her sad han frem til 2005.

Danmarkshistoriens længst siddende borgmester, socialdemokraten Kjeld Rasmussen, er død.

Det oplyser folketingsmedlem Morten Bødskov (S) på vegne af familien.

Kjeld Rasmussen var uddannet cand.jur, men blev valgt til borgmester i Brøndby i 1966. En post han besad frem til 2005 og blev 91 år.

Manden "der skabte Brøndby" mindes på stadion

Kjeld Rasmussen blev kendt som manden "der skabte Brøndby" og var desuden meget aktiv i den gul-blå superligaklub.

Derfor vil han også blive mindet med 30 sekunders stilhed og 30 sekunders klapsalver, når Brøndby i morgen spiller sidste kamp i sæsonen.

Det er sket efter aftale med familien, der også kommer på stadion. 

Kjeld Rasmussen i vante omgivelser på Brøndby Stadion

90-års-fødselsdag med billetter til 90 kroner

Som den første formand for Brøndby IF blev klubben reelt dannet ved hans køkkenbord, og hans betydning for Brøndby IF, Brøndby Kommune og den københavnske vestegn blev vurderet som enorm.

Derfor blev hans sidste runde fødselsdag også markeret på Brøndby Stadion i november 2016. 90-års fødselsdagen fik klubben til at sænke billetprisen til 90 kroner. 

Dengang gav Brøndby IF's bestyrelsesformand Jesper Møller, Kjeld Rasmussen, følgende skudsmål med på vejen:

- Med Kjeld Rasmussens 90-årskamp ønsker Brøndby IF at give en fortjent hyldest til Kjeld Rasmussen og hans historiske indsats for klubben og kommunen.

- Uden ham havde Brøndby IF ikke været i toppen af dansk fodbold de seneste 30 år. Han er årsagen til, at Brøndby IF er blandt Danmarks stærkeste fællesskaber med stærke rødder ikke bare på Vestegnen, men i alle dele af landet, sagde Jesper Møller dengang. 

Flere prominente folketingsmedlemmer mindes også Vestegns-borgmesteren på de sociale medier. Blandt andet Peter Hummelgaard fra Socialdemokraterne, der på Twitter skriver:

Også nuværende erhvervsminister Brian Mikkelsen (Kons.) mindes ham: