Politik

BLOG: Det skal være slut med patienter på gangene

BLOG: Historier om patienter på gangene bør være et vink med en vognstang om, at der er brug for flere penge til sygehusene.

Patienter skal ikke ligge på gangene på danske sygehuse, og personalet skal ikke være så fortravlede, at de ikke kan nå at sikre en god og tryg oplevelse for alle patienter.

Det tror jeg, vi alle kan blive enige om. Men alligevel ser vi igen og igen historier i medierne om patienter, der ikke kan få en plads på en stue og i stedet alt for længe bliver placeret på sygehusgangene.

Lige nu er det DR, der dokumenterer, hvordan alt for mange patienter alt for længe bliver placeret på gangene og må vente for længe på behandling.

Jeg tror, de fleste kan forestille sig, hvordan den situation kan gøre en patient utryg. For har personalet tid til at give en ordentlig behandling, hvis der allerede er overfyldt på sygehuset?

Samtidig har man i den situation brug for ro og bare en smule privatliv. Og man har da slet ikke brug for at føle, man er i vejen, fordi man har brug for hjælp.

Jeg har prøvet at være indlagt og kan ikke klage over den behandling, jeg fik på vores offentlige sygehuse. Tværtimod. Sådan skulle alle gerne have det, når de igen bliver udskrevet. Men det bør ikke handle om, at man skal være heldig at blive syg på det rigtige tidspunkt, hvor der tilfældigvis er tid nok.

Hvis vi skal sikre alle patienter en god oplevelse, kræver det politisk vilje. Og vi kan jo starte med de forhandlinger om regionernes økonomi, som netop er begyndt. Her håber jeg, at vi politikere kan blive enige om at lytte til virkeligheden ude på sygehusene.

Vi har muligheden for at gøre noget ved problemet. Vi kan sikre, at sygeplejersker og læger har tid til at give en god og tryg behandling til alle, og vi kan sikre, at der er plads nok på stuerne.

Det handler om penge, og det handler om politisk vilje. Jeg håber, vi kan blive enige om at finde begge dele.