BLOG: Shorts hører ikke hjemme på et kontor

BLOG: Kald mig bare gammeldags, men jeg bryder mig altså ikke om at se på mænd i korte bukser og badesandaler på et kontor.

Jeg bryder mig for sags skyld heller ikke om at se på kvinder, hvor arealet af udstillet hud er helt ude af proportioner med mængden af tekstil. Det hører altså bare ikke hjemme på en arbejdsplads, hvor der kommer flere forskellige typer af gæster eller samarbejdspartnere. 

Hvad folk gør hjemme i deres egen have, eller hvordan de er klædt på gaden, er naturligvis en anden sag, så længe det ikke strider mod den offentlige orden eller kan virke stærkt stødende. Jyllands-Posten har netop indført en dress code, som har bandlyst shorts til mænd og alt for korte nederdele eller hotpants til kvinder. Jeg synes, at ideen er rigtig god, og jeg ville ikke have nogen indvendinger mod en lignende dress code på Christiansborg. 

Påklædningen er en væsentlig del af det førstehåndsindtryk, man får af en anden person. Hvis det hele ser sjusket og ligegyldigt ud, så tænker man automatisk, at personen også er det. Desuden er påklædningen – i modsætning til andre fysiske fremtrædelsesformer – noget, man selv er herre over. Men påklædning handler også om vores respekt for hinanden. Hvis der dukker en barfodet mand i shorts op på mit kontor, skal der arbejdes noget hårdere for at opnå denne respekt. 

Og så handler påklædning også om værdighed og om at gøre et præsentabelt indtryk. I nogle lande er det en selvfølge, at mænd er iklædt jakkesæt og slips på kontoret. Her er vi mere afslappede i Danmark, hvilket er fint nok. Tøjstil må meget gerne udtrykke individualisme, kreativitet og personlighed. Men der bør stadig være nogle minimumsgrænser for påklædning – og jeg tror sjovt nok, at de fleste automatisk vil være enige om, at man ikke kommer på arbejde i et sæt joggingtøj. 

Afslutningsvis kan det tilføjes, at mængden af sommerdage i Danmark – desværre – er til at se en ende på, og at der efterhånden mange steder findes klimaanlæg, men Christiansborg er ikke et af dem. Her må vi åbne vinduerne eller eventuelt holde frokostpause i den smukke bibliotekshave. Derfor burde shorts, korte nederdele og hotpants heller ikke være noget naturligt tøjvalg her.