Politik

Regeringen vil oprette døgnbemandet center mod cyberangreb

Center for Cybersikkerhed skal styrkes, og børn skal lære om it-sikkerhed, lyder det i regeringens strategi.

Få dage efter et cyberangreb fik DSB's systemer til at bryde sammen, er regeringen klar med den strategi, der skal hindre, at det sker igen.

Strategien præsenteres tirsdag, skriver Berlingske, der bringer et dobbeltinterview med innovationsminister Sophie Løhde (V) og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i den anledning.

- Spørgsmålet er ikke længere, hvornår vi bliver angrebet, men hvordan vi står rustet, når det sker, siger innovationsminister Sophie Løhde (V) til Berlingske.

Claus Hjort Frederiksen har længe talt for, at Danmark har brug for et stærkere forsvar mod it-kriminelle og hackere fra andre stater. Særligt fra Rusland ser forsvarsministeren en trussel.

I forsvarsforliget, der blev indgået sidste år, er der afsat cirka 1,4 milliarder kroner frem til 2023 til at styrke cybersikkerheden. Men de nærmere planer for, hvordan det skal ske, er først klar nu.

Regeringen vil blandt andet oprette et døgnbemandet cybersituationscenter, der skal overvåge den aktuelle nationale sikkerhedstilstand, skriver Berlingske.

Ny lovgivning skal styrke det eksisterende Center for Cybersikkerhed. Og så skal der ske en indsats for at øge skolebørns og læreres opmærksomhed om it-sikkerhed.