Ghettolisten udvides med otte områder - se dem her
Flere af de nye områder er i København, hvor bandekonflikten har ramt hårdt.
Den såkaldte ghettoliste udvides fra de nuværende 22 boligområder til 30.
Det er resultatet af en ny aftale på boligområdet, der skal modvirke parallelsamfund.
Aftalen er den første, der er faldet på plads, siden regeringen i marts præsenterede sit ghettoudspil. Bag den står regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF.
Flere af kriterierne for at komme på regeringens såkaldte ghettoliste bliver ændret. Det betyder, at antallet at ghettoområder vil vokse fra 22 i dag til 30 fremover.
Fem af de nye er i Københavns Kommune, som har været hårdt ramt af bandekonflikten. Der er også et nyt i både Aarhus, Odense og Høje Taastrup.
På kortet kan du se alle 30 områder heriblandt de otte nye.
Her kan du få overblik over indholdet (artiklen fortsætter under listen):
Det siger politikerne
Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) mener, at aftalen vil være med til at vende udviklingen i ghettoområderne.
- Fortidens fejl står stadigvæk derude, og det er det, som vi nu i fællesskab vil gøre noget ved. Vi siger, at i de hårdeste ghettoområder, der skal man nedbringe andelen af almene familieboliger til maksimalt 40 procent for at få en mere blandet bolig- og beboersammensætning, siger Ole Birk Olesen.
Socialdemokratiet har også lagt vægt på, at der skal være en mere blandet beboersammensætning.
- Det er afgørende, at vi i Danmark lever sammen, og at rengøringsassistentens søn spiller fodbold sammen med direktørens datter. Derfor ønsker vi, at der kommer flere ejerboliger i de udsatte boligområder, og vi ønsker, at der kommer flere almene boliger i dyre kvarterer. Det tager vi et første skridt mod med den her aftale, siger Socialdemokratiets boligordfører, Kaare Dybvad.
Hos Dansk Folkeparti mener finansordfører René Christensen ikke, at kommunerne og boligforeningerne har været gode nok til at dæmme op for utryghed. Derfor glæder han sig over, at det nu bliver lettere at udvise kriminelle og nægte dem at bosætte sig.
- Vi har i dag nogle områder, hvor man ikke kan færdes frit, hvor posten ikke kan komme ud, og hvor der kastes sten efter brandbiler. Og med det, vi nu er blevet enige om, håber vi, at vi med hårdere redskaber kan slå ned på det her, siger René Christensen.
Aftalen målretter 10 milliarder til udsatte boligområder i 2019-2026.
Pengene blev fundet i en aftale mandag, hvor alle aftaleparterne samt Radikale Venstre blev enige om at bruge 10 milliarder kroner fra Landsbyggefonden, som er hele den almene boligsektors opsparing til eksempelvis nybyggeri og renoveringer.
Forhandlinger om ghettoplanens indhold fortsætter i den kommende tid.