'Mads & Monopolet'-kolleger giver Pind gode karriereråd

Hvad skal Søren Pind lave nu, hvor han er trådt ud af dansk politik? Hans kolleger fra DR-programmet kommer med forslag.

Hvilket job kan man bestride efter 33 år i dansk politik og med titler som justitsminister og udviklingsminister på cv’et?

Det spørgsmål kunne afgående uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) meget vel stille sig selv i disse dage.

Tirsdag meldte han ud, at han trækker sig fra politik, og i dag overdrog han nøglerne til ministeriet til sin efterfølger, iværksætteren Tommy Ahlers.

Nu er spørgsmålet så, hvad Søren Pind skal give sig til, og hvem er mon bedre til at svare på det end hans kolleger i 'Mads & Monopolet'?

TV 2 satte derfor hans monopolkolleger Mads Steffensen, Mads Christensen og Pernille Rosenkrantz-Theil stævne for at få løst det dilemma, Søren Pind nu står i.

En kulturbærende institution?

- Mads, han skal finde et nyt job. Hvad skal han lave? spørger Mads Steffensen fra sin plads på værtens side af bordet i radiostudiet.

Som sædvanligt starter den selverklærede 'mediefidus' Mads Christensen med en kæk bemærkning, inden han kommer ind til kernen.

- Jeg troede egentlig, at ministerpensionen var så klækkelig, at han bare kunne læne sig tilbage. Men det kan da godt være, at hans driftighed byder ham noget nyt. Jeg tænker, at en mand med en så klart defineret klassisk dannelse, en så stor respekt for kunst og kultur og en brillant musisk begavelse skal finde sig noget i kulturlivet. Jeg forestiller mig, at han kommer til at sidde i førersædet i en stor dansk kulturbærende institution, inden der er gået et år, siger Mads Christensen.

Det er da også lige netop sådan et job, han for nyligt søgte, da han var med blandt kandidaterne til at blive teaterchef på Det Kongelige Teater. Den stilling endte i stedet med at gå til tidligere operachef Kasper Holten.

Bør sidde for bordenden

Søren Pind og Pernille Rosenkrantz-Theil (S) er både kolleger i Mads & Monopolet og på Christiansborg. De to er notorisk kendt for at være uenige, men Pernille Rosenkrantz-Theil har ikke et ondt ord at sige om Pinds arbejde eller hans evne som minister.

Derfor kunne hun godt have set ham som chef på Det Kongelige Teater.

- Det ville han have været god til. Søren Pind kan jo være rigtig mange ting, og mest af alt kan han jo lede en biks. Jeg tror, at man skal kigge mere på, hvor han gerne vil være henne i hierarkiet. Jeg synes, han har taget nogle tørre tæsk, som har været meget ufortjente, og jeg tror simpelthen, at han gerne selv vil sidde for bordenden nu, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Kan synge på Strøget

I radioprogrammet Mads & Monopolet har Søren Pind dog også gjort sig bemærket for andre ting end sin politik og sine holdninger.

- Jeg tror ikke, at vi har lavet et eneste program, hvor han ikke er brudt ud i sang, fortæller Mads Steffensen, der for 15 år siden inviterede en forholdsvis ukendt bygge- og teknikborgmester ind i programmets allerførste udgave.

Siden da har Søren Pinds røst gentagne gange flydt ud af danskernes radioer søndag formiddag – for ekspolitikeren har en sang i ærmet til enhver lejlighed.

Mads Christensen tror da også på kollegaens sangkarriere.

- Hvis han stillede sig op nede på Strøget med en krøllet hat foran sig, kunne han tjene mere, end han gør som minister.

- Eller han kan gå ’X Factor’-vejen eller ’Danmark har Talent’, lyder det.

Tiden må vise, om Søren Pind tager nogen af kollegernes forslag til sig, men helt uden job er han nu ikke. For der er stadig en stol til ham hos Mads Steffensen og resten af monopolet.