Eva Kjer var imod burkaforbud – men nu er hun blevet minister og stemmer for

Den nye minister afviser, at hun er blevet tvunget til at stemme for, hvis hun vil være minister.

Eva Kjer Hansen ville gå imod partilinjen og stemme nej til regeringens tildækningsforbud, som er bedre kendt som burkaforbuddet.

Men efter hun er blevet minister, stemmer hun nu ja.

Det fortæller den nye minister for fiskeri, nordisk samarbejde og ligestilling til TV 2.

- Man er nødt til at tage det ansvar, der følger med at være en del af regeringen, og det gør jeg også, siger Eva Kjer Hansen til TV 2.

- Jeg er voldsomt imod burkaer og niqab. Jeg synes bare, vi har mange andre værktøjer at tage i brug for at hindre kvinder i at gå i burka i Danmark fremfor at gribe til et maskeringsforbud, der jo nemt kommer til at genere os alle sammen, tilføjer Eva Kjer Hansen.

Hun afviser, at en tilslutning til burkaforbuddet har været et krav for at blive minister.

Kaldte forbud for vidtrækkende

Da Venstre i oktober besluttede at gå ind for et tildækningsforbud, var Eva Kjer Hansen ellers lodret imod.

- Jeg er rigtig ked af, at religiøse fanatikere får os til at ændre på nogle af de grundlæggende værdier i det danske samfund. For mig rammer det her dybt i min Venstre-sjæl, sagde Eva Kjer Hansen til TV 2 og tilføjede:

- For mig er det så vidtrækkende. I Danmark skal folk selv have lov til at bestemme, hvad for noget tøj de går i. Jeg synes ikke, vi skal til at lovgive omkring det.

Direkte adspurgt, om hun så nu kommer til at stemme mod sin egen overbevisning, svarer hun:

- Jeg følger regeringen i og med, at jeg er minister og dermed en del af holdet i regeringen, siger Eva Kjer Hansen.

En hård fødsel

Tildækningsforbuddet har været en hård fødsel for regeringen. I efteråret var der uro i Venstre, hvor flere folketingsmedlemmer var kritiske.

Siden valgte Liberal Alliance at fritstille hele sin folketingsgruppe, men partiets ministre har sagt, at de vil stemme for.

Langt de fleste af Liberal Alliances folketingsmedlemmer vil stemme imod forbuddet, og derfor har regeringen været nødt til at få Socialdemokratiet med ombord, så der sammen med Dansk Folkeparti er flertal.