Venner og modstandere siger farvel til afgående ministre: - Du var min yndlingskollega

Christiansborg-politikere, både fra regeringen og fra oppositionen, giver de to afgående ministre pæne ord med på vejen.

Både politiske venner og politiske modstandere på Christiansborg blev taget på sengen, da to Venstre-ministre i løbet af få timer meddelte, at de ville trække sig fra regeringen.

Først meddelte uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) sit farvel, ikke bare til regeringen, men også til dansk politik i det hele taget, og kort efter meddelte miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), at han også sagde farvel til regeringen.

Siden er det strømmet ind med venlige Twitter-beskeder fra kolleger på Christiansborg – og lidt mindre venlige ord fra organisationer og politiske modstandere uden for Christiansborg.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, skriver for eksempel på Facebook:

- Farvel Søren. Du er uden sammenligning en af mine yndlingskolleger.

Og Ida Auken fra De Radikale skriver på Twitter:

- Esben Lunde Larsen har netop meddelt, at han stopper som minister og i politik. Vi har ikke altid været hinandens yndlingspolitikere, men som menneske og kollega vil jeg gerne takke Esben for samarbejdet og ønske ham held og lykke med det næste, han begiver sig ud i.

- Søren Pinds afgang er et stort tab for statsminister Lars Løkke Rasmussen og regeringen. Dansk politik bliver en stor og markant profil fattigere. God vind til Søren, skriver Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

Partifællen Mette Gjerskov (S) sender også en venlig hilsen til Søren Pind. Gjerskov har ikke glemt, at Pind angiveligt tog det pænt, da hun lavede en bule i Pinds svigermors bil.

Ovre fra Enhedslisten lyder der også pæne ord til Søren Pind og Esben Lunde Larsen. 

Næstformand i Venstre Kristian Jensen konstaterer i sin hilsen, at det er dejligt at læse alle de venlige ord til hans to partifæller. Men at det er ærgerligt, at rosen først kommer, når de har sagt farvel til deres ministerposter:

Negative kommentarer skal man uden for Christiansborg for at finde. Greenpeace Danmark skriver således:

- Vi græder tørre tårer over, at Esben Lunde Larsen nu takker af efter en ministertid, der har været præget af en uhørt prioritering af det industrielle landbrug og kvotekonger i fiskeriet over miljøets bedste interesser. Den danske natur har igen og igen stået som taberen, og vi håber, at statsministeren benytter anledningen til at dele ministeriet op for at sikre miljøet en selvstændig stemme i regeringen.

Søren Pind, som nu siger helt farvel til dansk politik efter 13 år i Folketinget, koncentrerede sig blandt andet om de svære etikettespørgsmål: Hvad skal man tage på af tøj, når man skal besøge Dronningen onsdag?