Politik

Langballe: Søren Pind trivedes bedst andre steder, end han endte

Ifølge TV 2s politiske redaktør mener Søren Pind, at dansk politik på nogle områder er blevet for fladpandet.

Søren Pind (V) har været minister for både udviklingsbistand, integration, justitsområdet samt uddannelse og forskning.

Men det er ikke alle steder, han har fundet sig godt til rette.

Særligt uddannelses- og forskningsministeriet, som Søren Pind tirsdag har forladt, har ikke været hans favoritsted. Sådan lyder vurderingen fra TV 2 politiske redaktør, Anders Langballe.

- Søren Pind har det sådan i politik, at han har det bedst, når han sidder i nogle af de fine ministerier. Han havde det også godt, da han var justitsminister. Og han havde det godt, da han var udviklingsminister og havde kontor i det fine, gamle udenrigsministerium, siger Anders Langballe.

Ikke det bedste match

Søren Pind forlod det centrale justitsministerium i november 2016, da Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti trådte ind i regeringen. Det skete med en vis portion vemod, og han blev i stedet forsknings- og uddannelsesminister.

Et ministerium, der på mange måder passer godt til Søren Pind, men som efter Anders Langballes vurdering ikke har været det perfekte match, selvom den afgående minister er interesseret i det faglige indhold.

- Det er forskning, undervisning og de højere læreanstalter, men han trivedes tydeligvis bedre andre steder, siger TV 2s politiske redaktør.

Søren Pind var integrationsminister i et halvt år i 2011, men den post har han tidligere udtalt, at han aldrig vil have igen.

For fladpandet i dansk politik

Søren Pind er kendt som en belæst og intellektuel mand, og han har på nogle måder skilt sig ud fra det øvrige Christiansborg.

Selv siger han tirsdag til TV 2, at han ikke kunne give det allersidste i sit nuværende job, og at han forlader dansk politik, mens han stadig er glad.

Anders Langballe understreger, at han fortolker Søren Pinds ord, men han vurderer, at den afgående minister har savnet det intellektuelle på Christiansborg og dansk politik.

- Mit indtryk er, at han føler, at dansk politik på nogle områder er gået fra at have plads til at være højtragende til nogle steder at være for fladpandet. Der er for meget leflen for en folkestemning i øjeblikket, som Søren Pind ikke synes er det rette, siger Anders Langballe.

Har ikke noget imod folkelighed

Hverken Anders Langballe eller politisk kommentator Søs Marie Serup mener, at Søren Pind har noget imod folkelighed.

Sidstnævnte fremhæver, at han elsker folkemødet på Bornholm, og at han nyder at stille sig op og synge.

- Men jeg er ret sikker på, at han mener, at der bliver tænkt for småt, og at det internationale udsyn er glippet, siger Søs Marie Serup.

Søren Pind stopper både som minister og i Folketinget med øjeblikkelig virkning. Hans afløser i Folketinget bliver hans partifælle og ven Martin Geertsen, som han tidligere har kørt et tæt kommunalpolitisk parløb med i København.

Esben Lunde Larsen (V) stopper som miljø- og fødevareminister, men fortsætter i Folketinget frem til næste valg. Onsdag vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortælle, hvem der skal afløse de to ministre.