Politik

BLOG: Urimelig skat på arv mellem generationer

BLOG: Staten skal have respekt for dine penge. Også når du ikke er iblandt os mere.

I Danmark har kreativiteten altid været stor, når det kommer til beskatning af borgerne. Her er arveafgiften desværre et ‘godt’ eksempel. Ikke engang i døden kan man undgå at skulle have penge op af lommen. 

Det er nødvendigt at opkræve skat i et velfærdssamfund. Men for mig er arveafgiften en moralsk grænse. Sikke et ”farvel og tak” fra samfundet. Et helt liv er man blevet beskattet. På hver en lønseddel har man afleveret en stor del til staten. Og det, der er til overs, bruger vi så til at betale en rekordhøj moms og en række andre afgifter. 

I Det Konservative Folkeparti er holdningen derfor helt klar: Arveskat er urimeligt og et moralsk problem. Når man har betalt sin skat, skal man kunne lægge penge til side til sine kære uden at frygte dobbelt beskatning.

For dine penge er netop dine penge. Også når du ikke er iblandt os mere. Staten skal ikke tjene kassen på at komme mellem dig og dine efterladte. Vi skal ikke straffe borgerne for at give deres værdier videre til næste generation. Det er en skat på at tage ansvar for sine efterkommere. Som fællesskab har vi alle en interesse i borgere, der giver det, de kan, til de kommende generationer.

Vi kommer ikke uden om at indkræve skatter, hvis vi skal skabe et samfund, hvor vi kan tage hånd om dem, der har brug for det. Og et samfund hvor staten er din og min tryghed. Men systemet skal indrettes med respekt for den enkelte familie og de bånd, der binder generationerne sammen. Og arveafgiften er ikke en respektfuld skattepolitik. Det er en måde at vride de sidste værdier ud af lommen på borgeren. Og stod det til Det Konservative Folkeparti blev arveafgiften afskaffet.