Politik

BLOG: Airbnb gør os alle rigere

For nogle uger siden var jeg gæstetaler til Dansk Iværksætter Forenings Erhvervsklub. Her talte jeg om den særlige skabertrang, som kendetegner danske iværksættere. Trods alt for mange benspænd i form af bl.a. diverse regulativer og for høje skatter, så kan iværksættere ikke holdes nede. De klør på, selvom langt de fleste ikke får det gennembrud, som de drømmer om. Vi har nemlig brug for, at nogle sætter sig selv på spil. Kun på den måde skabes der nye teknologistærke virksomheder, som kan udkonkurrere de eksisterende og gøre vores samfund bedre og rigere.

For nogle uger siden var jeg gæstetaler til Dansk Iværksætter Forenings Erhvervsklub.

Her talte jeg om den særlige skabertrang, som kendetegner danske iværksættere. Trods alt for mange benspænd i form af bl.a. diverse regulativer og for høje skatter, så kan iværksættere ikke holdes nede. De klør på, selvom langt de fleste ikke får det gennembrud, som de drømmer om.

Vi har nemlig brug for, at nogle sætter sig selv på spil. Kun på den måde skabes der nye teknologistærke virksomheder, som kan udkonkurrere de eksisterende og gøre vores samfund bedre og rigere. Uden en underliggende vækstmotor i form af nye private selskaber, så vil vi få svært ved at finansiere vores store offentlige sektor.

Et af de bedste eksempler på, hvad iværksætteri kan føre til, er Airbnb.

Udlejningstjenesten Airbnb har slet og ret gjort verden til et bedre sted.

En analyse fra Københavns Kommune viste den anden dag, at antallet af gæster i København, som i 2017 tjekkede ind med Airbnb, var steget med 60.000 personer i forhold til året før. Og hvis du kigger på perioden fra 2012, så er vækstkurven endnu mere imponerende. 

Mellem 2012 – 2016 er antal gæster steget fra 22.556 til 457.597. Blot i København.

Ikke nok med at der kommer flere turister til København, så har helt almindelige husejere og lejlighedsejere i dag langt bedre udbytte af deres hjem. Hvis de ønsker de.

Men nok så væsentligt er Airbnb efter alt at dømme også med til at udvide markedet for turisme. Det er blevet billigere og nemmere at tage på weekendtur og længere ferier rundt i verden. For ikke nok med at Airbnb er i kraftig vækst, så oplever hotelbranchen i Danmark også en stigning i antal besøgende.

Analysen vurderer desuden ikke, at det er noget stort problem, at udlejningen professionaliseres.

Tak Airbnb – og tak til alle iværksættere for jeres skabertrang!