Politik

Senest til sommer skal Venstre have ny gruppeformand

Søren Gade stiller op til Europa-Parlamentet og træder tilbage som Venstres gruppeformand senest i august.

Søren Gade træder senest tilbage som Venstres gruppeformand ved partiets sommergruppemøde i august. Det oplyser han til Ritzau. 

Søren Gade stiller op til Europa-Parlamentet, når der er valg i 2019.

Det kom frem i begyndelsen af året. Den tidligere forsvarsminister fortsætter i Folketinget, indtil det kommende folketingsvalg udskrives. 

I februar meddelte Søren Gade, at han er klar til at afgive sin post som gruppeformand i forbindelse med en eventuel ministerrokade. 

Feltet er åbent

Flere gange er netop Søren Gade blevet nævnt som en mulig afløser, når statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke længere er Venstres formand. 

- Jeg er meget beæret over den tillid, som Venstre i Nordjylland viser mig ved at spørge, om jeg vil kandidere til posten som EU-kandidat i Nordjylland. 

- Nu er det op til medlemmerne i Nordjylland at vælge kandidat. Det er vigtigt at slå fast, at feltet er åbent, og at det er V-medlemmerne i Nordjylland, som bestemmer, sagde Søren Gade i januar, da nyheden om, at han stiller op til Europa-Parlamentet, kom frem. Den 22. marts bekræftede Venstre i Nordjylland, at Søren Gade er valgt som kandidat.

Han bliver ikke partiets nationale spidskandidat. 

Valget til Europa-Parlamentet afholdes i juni 2019. Det næste folketingsvalg skal afholdes senest den 17. juni 2019.

Søren Gade var forsvarsminister fra 2004 til 2010. Siden folketingsvalget i 2015 har han været gruppeformand for Venstre på Christiansborg.

I forbindelse med folketingsvalget i 2015 fik han 28.916 personlige stemmer.

På landsplan var han dermed kun overgået af Kristian Thulesen Dahl (DF), Helle Thorning-Schmidt (S), Johanne Schmidt-Nielsen (EL) og partifællen Lars Løkke Rasmussen.