BLOG: Stram op, Danmark!

16x9
Vi mĂĄ tage skeen i den anden hĂĄnd og arbejde ud fra en forventning om, at islamister vil snyde og bedrage det danske samfund, mener Peter Skaarup. Foto: Scanpix Danmark

BLOG: Vi må ikke give Syrien-krigere så meget som en bøjet femøre.

Det er dybt forargeligt og helt uacceptabelt, at danske Syrien-krigere har modtaget offentlige ydelser fra den danske stat, mens de har kæmpet for en terrororganisation i Syrien eller Irak. Men forstĂĄ mig ret: Det er mĂĄske, hvad man kan forvente af hærdede islamister… Nej, min forargelse gĂĄr pĂĄ den slaphed danske myndigheder har udvist overfor disse femte kolonne-folk. At de har udnyttet det danske velfærdssamfund og fĂĄet udbetalt kontanthjælp, dagpenge, SU eller førtidspension, mens de har kæmpet mod danske soldater og andre af den vestlige koalitionsstyrker i Syrien eller Irak, er helt uholdbart.

Hele 56 procent af de danske Syrien-krigere har modtaget offentlige ydelser. Det viser de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet. Vi har været alt for langsomme til at reagere mod dette. Vi har i realiteten accepteret, at Syrien-krigere har fået betaling af den danske stat for at drage i krig på Islamisk Stats side. Hvor utroligt det end kan lyde!

De første indberetninger fra PET om, at danskere var rejst til Syrien eller Irak for at kæmpe for en terrororganisation – kom i 2012. Det var som bekendt i Thorning-regeringens tid – og her var myndighederne var alt for langsomme til at reagere på PET’s indberetninger. Det samme gjaldt flere ministre i den daværende regering, der ikke havde travlt med at stoppe trafikken. Men at der skulle gå fire år før de første lovstramninger kom mod dette uvæsen er uforståeligt. Det var først i oktober 2016, at den nuværende VLAK-regering fik udfærdiget strammere regler for at udbetale offentlige ydelser til Syrien-krigere.

Som nævnt er jeg ikke overrasket over, at islamister stikker en kniv i ryggen på det samfund, de hader. Vores frihed og demokrati er jo i modstrid med det, som de indoktrineres med. De drømmer om kalifatet – det islamistiske diktatur – hvor sharialoven er øverste lov. Og demokratiet er en by i Rusland. De, der kæmper med våben i hånd for sådan et samfund, er jo udenfor pædagogisk rækkevidde. Så at forvente, at de vil overholde demokratiets spilleregler og velfærdssamfundets love, er direkte naivt.

Men med DF’s stemmer er der nu strammet op – og yderligere stramninger er på vej. Samtidig har en række Syrien-krigere mistet deres danske pas og blevet udvist af landet. Men det er ikke nok.

Vi må tage skeen i den anden hånd og arbejde ud fra en forventning om, at islamister vil snyde og bedrage det danske samfund. Vi må beskytte os selv som land og samfund ved at lade tvivlen komme samfundet til gode – og ikke give Syrien-krigere så meget som en bøjet femøre.