BLOG: Regeringens medieudspil indeholder en række knaster

16x9
Det er den helt forkerte vej at g√•, n√•r regeringen √łnsker at sk√¶re TV2s regioner med to procent om √•ret, mener Peter Skaarup. Foto: Scanpix Danmark

BLOG: Et sammenh√¶ngende Danmark m√• i h√łjere grad t√¶nkes ind i mediebilledet.

Torsdag har regeringen s√• omsider fremlagt deres medieudspil. Et medieudspil, der har v√¶ret ventet i sp√¶nding, siden vi i Dansk Folkeparti for tre uger siden indgik en aftale med regeringen om den √łkonomiske ramme forud for et nyt medieforlig. Her blev vi enige med regeringen om at besk√¶re DR med 20 procent henover perioden 2019-2023 og afskaffe licensen.

Baggrunden for vores √łnske om et slankere DR skal findes i hensynet til et mere mangfoldigt medielandskab. Et medielandskab, hvor der lades plads til flere akt√łrer. Og s√• er det kun rimeligt, at DR p√• linje med andre institutioner skal effektivisere. Derfor var det en god √łkonomisk ramme, vi blev enige med regeringen om.

N√•r man l√¶ser regeringens medieudspil, kan man frygte, at visse elementer vil g√• udover netop et mangfoldigt mediebillede. At regeringen √łnsker at sk√¶re TV2s regioner med to procent om √•ret, er den helt forkerte vej at g√•. Vi ser tv√¶rtimod et behov for at styrke de regionale og lokale medier, herunder TV2s regioner og Danmarks Radios P4, der i dag f√•r midler som public service-medier.

For Dansk Folkeparti er det vigtigt, at der produceres public-service indhold til danskere i alle egne af landet. Vi ser derfor også gerne, at flere af TV2 regionernes produktioner finder vej til de landsdækkende TV2 nyheder. Det tror vi, er vigtigt for at binde Danmark bedre sammen.

Regeringen har derudover planer om at besk√¶re Radio24syv med 33 procent. Det skal ske ved, at kanalens sendeplads genudbydes, n√•r den g√¶ldende sendetilladelse til Radio24syv udl√łber ved udgangen af oktober 2019, men alts√• med en klar reduktion af bevillingen. En reduktion, der ikke just er p√• Dansk Folkepartis √łnskeseddel. Vi mener derimod, at vi f√•r public-service indhold af h√łj kvalitet til en fornuftig pris.

I stedet for at r√łre ved de √łkonomiske rammer for Radio24syv, har vi derfor foresl√•et at flytte den landsd√¶kkende kanal til Aarhus. Det skal im√łdeg√• den eksisterende trend, hvor medier klumper sig sammen i og omkring K√łbenhavn.

N√•r det er sagt, er der ogs√• fine elementer i udspillet. Men vi vil g√• til medieforhandlingerne ud fra et klart √łnske om, at et sammenh√¶ngende Danmark i h√łjere grad t√¶nkes ind i mediebilledet.