BLOG: Regeringens medieudspil indeholder en række knaster

16x9
Det er den helt forkerte vej at gå, når regeringen ønsker at skære TV2s regioner med to procent om året, mener Peter Skaarup. Foto: Scanpix Danmark

BLOG: Et sammenhængende Danmark må i højere grad tænkes ind i mediebilledet.

Torsdag har regeringen så omsider fremlagt deres medieudspil. Et medieudspil, der har været ventet i spænding, siden vi i Dansk Folkeparti for tre uger siden indgik en aftale med regeringen om den økonomiske ramme forud for et nyt medieforlig. Her blev vi enige med regeringen om at beskære DR med 20 procent henover perioden 2019-2023 og afskaffe licensen.

Baggrunden for vores ønske om et slankere DR skal findes i hensynet til et mere mangfoldigt medielandskab. Et medielandskab, hvor der lades plads til flere aktører. Og så er det kun rimeligt, at DR på linje med andre institutioner skal effektivisere. Derfor var det en god økonomisk ramme, vi blev enige med regeringen om.

Når man læser regeringens medieudspil, kan man frygte, at visse elementer vil gå udover netop et mangfoldigt mediebillede. At regeringen ønsker at skære TV2s regioner med to procent om året, er den helt forkerte vej at gå. Vi ser tværtimod et behov for at styrke de regionale og lokale medier, herunder TV2s regioner og Danmarks Radios P4, der i dag får midler som public service-medier.

For Dansk Folkeparti er det vigtigt, at der produceres public-service indhold til danskere i alle egne af landet. Vi ser derfor også gerne, at flere af TV2 regionernes produktioner finder vej til de landsdækkende TV2 nyheder. Det tror vi, er vigtigt for at binde Danmark bedre sammen.

Regeringen har derudover planer om at beskære Radio24syv med 33 procent. Det skal ske ved, at kanalens sendeplads genudbydes, når den gældende sendetilladelse til Radio24syv udløber ved udgangen af oktober 2019, men altså med en klar reduktion af bevillingen. En reduktion, der ikke just er på Dansk Folkepartis ønskeseddel. Vi mener derimod, at vi får public-service indhold af høj kvalitet til en fornuftig pris.

I stedet for at røre ved de økonomiske rammer for Radio24syv, har vi derfor foreslået at flytte den landsdækkende kanal til Aarhus. Det skal imødegå den eksisterende trend, hvor medier klumper sig sammen i og omkring København.

Når det er sagt, er der også fine elementer i udspillet. Men vi vil gå til medieforhandlingerne ud fra et klart ønske om, at et sammenhængende Danmark i højere grad tænkes ind i mediebilledet.