Politik

BLOG: Facebook, Apple og Google skal betale deres skat som alle andre

BLOG: Vi kender dem nok alle sammen godt.

Ham den populære, som alle egentlig synes, er meget smart, og som gladeligt samler en flok omkring sig til festen. 

Men når regningen for musikken og drikkevarer skal betales, er han den første ude af døren.

Det går ikke. Alle skal bidrage til fællesskabet. Det gælder både for mennesker og virksomheder.

Alle har desværre ikke samme fællesskabsforståelse. Facebook, Apple og Google har alt for længe omgået at betale skat i Danmark, ved at deres overskud går til de EU-lande med den laveste selskabsskat. Det er hverken retfærdigt eller ansvarligt, at store internetgiganter i dag undslår sig at betale skat i Danmark og dermed hjælper med at finansiere det danske velfærdssamfund.

Heldigvis blæser vinden nu i en anden retning.

Derfor var det også en god nyhed, da Europa-Kommissionen fremsatte et nyt forslag til, hvordan EU kan tvinge internetgiganterne til at betale den skat, de bør i Europa. I Socialdemokratiet mener vi, at EU skal ud over stepperne med Danmark i spidsen.

Men uforståeligt nok så afviser regeringen at sende en skattebillet til Facebook og de andre. Ikke bare det, men Lars Løkke Rasmussen modarbejder det endda. I stedet for at stå skulder ved skulder med Frankrig og Tyskland og udvise lederskab i kampen, så har Lars Løkke Rasmussen valgt skattelylandenes side. Danmark kæmper nu med Irland og Luxembourg i sagen om internetgiganternes skattebilletter.

Derfor modarbejder Danmark nu Europa-Kommissionens forslag om at beskatte internetgiganter som Facebook, Apple og Google. Og alle lande skal være enige for, at en skat kan indføres.

Det dur ikke. Derfor opfordrer vi Lars Løkke Rasmussen til at mande sig op og stille sig i front for arbejdet med en fælles europæisk løsning for beskatning af internetgiganterne.

Man kan kun undre sig over Løkkes beslutning på Danmarks vegne. Og ærligt talt må det også lyde mærkeligt for de mange danske lønmodtagere og virksomheder, der troligt betaler deres skat. For hvorfor skal milliardforretninger som Apple, Facebook og Google slippe for at betale skat? Det kunne Løkke passende forklare dem rimeligheden og ansvarligheden i.

Socialdemokratiet er klar til at bygge fremtidens Danmark. Men det kræver, at alle bidrager til fællesskabet. Også de store internetgiganter. Derfor er vi klar til at kæmpe for en fælles europæisk løsning. Og vi er klar til at gå dansk enegang, hvis en fælles EU-løsning trækker i langdrag.