Politik

BLOG: You get a job, you get a job, you get …

Sådan ville teksten nok lyde på det efterhånden ikoniske Oprah Winfrey-meme, der går sin sejrsgang på sociale medier i alle mulige sammenhænge.

I Danmark går vi på arbejde som aldrig før. To millioner syv hundrede otte-og-tyve tusind og otte-hundrede personer (2.728.800) har et arbejde i Danmark i dag. Og det er ny rekord.

Det er simpelthen ikke mindre end fantastisk.

Og det er det af mange årsager.

Den vigtigste for mig er, at så mange børn nu oplever at vokse op med forældre, der står op og passer et arbejde. Jeg tror, at det er bedre end stort set alle andre socialpolitiske tiltag, når man som barn vokser op med forældre, der taler om deres arbejde over morgenmaden, og har forpligtelser og opgaver der skal løses. For det smitter også af på børnene.

Og så er det både godt og vigtigt for den enkelte, der går på arbejde. Den enkelte som oplever, at der bliver stillet krav, og som bliver mødt med forventninger. Den enkelte der er en del af et af de mest eftertragtede fællesskaber – arbejdsfællesskabet. Som bidrager til samfundet og får ting til at lykkes i samarbejde med andre hver dag. Og vi kender det jo selv. Ferie er godt, men den er bedst, når man har nogle faste rammer og nogle kolleger at vende tilbage til bagefter

Endelig er det jo godt for Danmark at flere bidrager. Det giver os bedre muligheder for at udvikle og forbedre vores velfærd til gavn for os alle sammen. Det kan måske virke mere fjernt for mange, når man taler om de store effekter på samfundsøkonomien – og det forstår jeg godt – men det er ret vigtigt. Især for vores fremtid.

Hvad er opgaven så nu? Ja den er jo egentlig klar. Vi skal først og fremmest gøre, hvad vi kan, for at sikre at de gode tider varer ved. Vi skal sikre, at flere på kanten af arbejdsmarkedet får ordentligt fat. At flere og flere med især ikke-vestlig baggrund får det danske arbejdsmarked – og Danmark – ind under huden. Det tror jeg, at vi har en unik mulighed for nu. Og jeg håber, at mange vil gribe den. For der er ingen, der kan alt – men alle kan noget!

Og så skal vi nu skrue lidt på knapperne, så Danmark kan blive endnu bedre i fremtiden.

For det er jo i virkeligheden derfor, jeg går på arbejde hver dag. For at sikre, at Danmark bliver endnu bedre, når det bliver mine børns og børnebørns tur til at tage over på arbejdsmarkedet.