Politik

Gjerskov vinder afstemning og er stadig folketingskandidat

Mandag aften var den tidligere S-minister ude i vigtig afstemning på kredsforening i Roskilde.

Eksminister Mette Gjerskov (S) har mandag aften vundet afstemning i Socialdemokratiets kredsforening i Roskilde.

Hun bevarer sin plads som folketingskandidat.

Mette Gjerskov har siddet i Folketinget siden 2005, hun var minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i Helle Thorning Schmidts regering.

Der var kø helt ud af DUI-Huset i Roskilde, da Socialdemokratiet mandag skulle afgøre, om tidligere minister Mette Gjerskov (S) kunne bevare sin plads som folketingskandidat i kredsen. 

Omkring 150 medlemmer af Socialdemokratiet var mødt op til afstemningen og mere end to tredjedele af dem stemte på Mette Gjerskov. Dermed fortsætter hun som folketingskandidat.

Spekulation om at S-toppen ville afsætte Gjerskov

Afstemningen har tiltrukket sig særlig opmærksomhed, efter at flere har spekuleret i, om S-toppen på Christiansborg har haft et ønske om at afsætte den åbenmundede Mette Gjerskov. 

Hun har flere gange kritiseret den markante opstramning af udlændingepolitikken, som Mette Frederiksen (S) har foretaget, efter hun overtog posten som formand for Socialdemokratiet. 

Hendes modkandidat Niels Jespersen har dog over for Altinget afvist, at S-ledelsen har fået ham til at stille op. Han bekendtgjorde sit kandidatur i mandags. 

Det skete, mens Mette Gjerskov befandt sig i New York. Modkandidaturet kom som en stor overraskelse for hende, og hun valgte at afbryde sin rejse for at komme hjem og deltage i optakten til afstemningen.

- Jeg er selvfølgelig glad og lettet, siger Mette Gjerskov (S) efter afstemningen. Om debatten inden afstemningen siger hun:

 - Der var mange mennesker, der sagde så ufatteligt pæne ting, at jeg blev helt rørt. Men der var også nogle, der følte, at jeg ikke havde hørt dem. Det må jeg selvfølgelig blive bedre til.