Politik

Jakob Engel-Schmidt mister både job og kreds efter narkokørsel - også færdig i TV 2-program

Jakob Engel-Schmidt er både færdig som direktør hos Niels Brock og som paneldeltager på TV 2 NEWS. Mister nu også sin opstillingskreds.

Det får store jobmæssige konsekvenser for Jakob Engel-Schmidt, efter det er kommet frem, at Venstre-politikeren sidste sommer blev stoppet i sin bil med kokain i blodet.

Jakob Engel-Schmidt gik den 1. oktober på orlov fra Venstres folketingsgruppe for at tiltræde som udviklingsdirektør på ungdomsuddannelsen Niels Brock, men her stopper han nu med øjeblikkelig virkning.

- Det er kommet fuldstændig bag på os, og vi er naturligvis kede af det på Jakobs vegne. Det er en stor både personlig og professionel tragedie, siger administrerende direktør på Niels Brock Anya Eskildsen i en pressemeddelelse.

Niels Brock udtaler sig af princip ikke i personalesager, og vil derfor ikke kommentere sagen yderligere, men de bekræfter, at der er indgået en fratrædelsesaftale med Jakob Engel-Schmidt.

Kan ikke fortsætte på TV 2

Venstres gruppeformand, Søren Gade, har allerede fastslået, at han har "meget svært ved at se", at partifællen kan komme tilbage til en hverdag på Christiansborg. 

Han er opstillet i Lyngby-Taarbæk-kredsen, og her oplyser den lokale Venstre-formand, Toke Fredlev, at Jakob Engel-Schmidt mister sin opstillingskreds.

Heller ikke på TV 2 NEWS skal man længere forvente at se Jakob Engel-Schmidt.

Her har politikeren flere gange medvirket som en del af panelet i eftermiddagsprogrammet 'NEWS & Co.', hvor han sammen med resten af panelet debatterer dagens store historier. Senest i mandags, hvor billedet herunder er fra:

Men chefredaktør på TV 2 NEWS Ulla Pors oplyser onsdag, at samarbejdet ophører på baggrund af sagen om narkokørsel.

- Jakob Engel-Schmidt har været en del af vores panel på 'NEWS & Co.', og vi har sagt til ham i dag, at det kan han ikke fortsætte med foreløbig. Det er selvfølgelig et problem for vores program. Lige nu skygger den her sag og dens omstændigheder for, hvad han i øvrigt måtte sige som medlem af et panel, siger hun.

Blandt panelets deltagere er også den tidligere konservative minister og formand Hans Engell, som i 1997 blev taget for spirituskørsel, efter han påkørte en betonklods på Helsingørmotorvejen. I dag fungerer han som politisk kommentator på TV 2 NEWS, og derfor vil chefredaktøren heller ikke komme med nogen ultimatummer i forhold til, om Jakob Engel-Schmidt kan vende tilbage på kanalen på et senere tidspunkt.

- Vi vil gerne interviewe ham og høre hans side af sagen, men som paneldeltager ved jeg ikke, hvor det ender. Det er i hvert fald ikke foreløbigt, fastslår Ulla Pors.

Undskylder på Facebook

Sagen har betydet, at Jakob Engel-Schmidt er blevet frakendt sit kørekort i tre år og skal have en bøde.

Anholdelsen skete den 4. juli sidste år, hvor Jakob Engel-Schmidt blev stoppet på Lyngbyvej i København på grund af en lygtefejl. Tre måneder efter - den 1. oktober - gik Jakob Engel-Schmidt på orlov.

Politiet blev opmærksom på en "meget atypisk og mistankepådragende adfærd", der gjorde, at politikeren blev sigtet i henhold til spiritus- og narkoparagraffen. Det fremgår af en aktindsigt, som Ekstra Bladet har fået.

Jakob Engel-Schmidt nægtede at deltage i både en udåndingsprøve og en narkometertest, og derfor blev han anholdt. Han fik også taget en blodprøve, der viste, at han havde ulovlige stoffer i blodet, lyder det i døgnrapporten.

Venstre-profilen har endnu ikke villet stille op til interview om sagen, men på Facebook har han skrevet, at han fortryder, at han satte sig ind bag rattet.

- Jeg har udsat andre for fare, og jeg er lykkelig for, at der ikke skete nogen noget den aften, skriver han på Facebook.