Politik

Ghetto skal have nyt navn, lyder forslag fra Venstre

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nævnte Vollsmose i sin nytårstale, og regeringen planlægger at lancere en samlet ghetto-plan i februar.

Vollsmose skal have et nyt navn, der skal være flere ejerlejligheder, en mentorordning og så skal der rives flere boligblokke ned.

Sådan lyder en række forslag fra Venstre i Odense om fremtidens Vollsmose .

Der er nemlig nogle ting i Vollsmose, der ikke fungerer, mener Christoffer Lilleholt, der er politisk ordfører for Venstre i Odense.

- Der er rigtig mange, som står uden for arbejdsmarkedet, og så har vi nogle bander, som vi endnu ikke har fået kål på, siger han til TV2 Fyn.

Vollsmose associeres med kriminalitet

Navnet skal ændres, fordi ordet Vollsmose ifølge Venstre bliver associeret kriminalitet. Forslaget lægger op til, at det nye navn skal findes i en konkurrence.

- Det hilser jeg velkommen. Jeg støtter ændringer af Vollsmose, så det bliver en bedre bydel, der kan få noget bedre omtale. Det betyder meget for mig som forretningsmand, siger den somaliske Vollsmose-frisør Qasim Ahmed til TV 2 Fyn.

Hans kunde Abdinur Ismail, der også bor i bydelen, støtter op om forslaget om at give Vollsmose et nyt navn.

- Hvis det er det, der skal til, så synes jeg også, det er en god idé. Jeg tror, de har misbrugt navnet. Vollsmose er blevet kendt for noget skidt, men der er sket meget bare i de sidste 10 år, siger Abdinur Ismail til TV 2 Fyn.

Lejemål skal sælges som ejerlejligheder

Udover navneændringen stiller Venstre i Odense med tre forslag:

Hvert tredje lejemål skal sælges som ejerlejlighed. Herefter skal resten sættes til salg, som de bliver ledige.

Alle unge mellem 13 og 17 år, som bor i Bøge-, Ege- eller Lærkeparken skal tilknyttes en mentor.

Derudover skal boligblokke rives ned, og på soklen skal der bygges forskellige rækkehuse, lyder det i forslagene.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nævnte bydelen i sin nytårstale, og regeringen planlægger at lancere en samlet ghetto-plan i februar.

- Så det er nu, vi skal spille ind med tingene, siger Christoffer Lilleholt.

S er positive

Forslagene er gode og konstruktive, mener Tim Vermund, der er viceborgmester og politisk ordfører for socialdemokratiet i Odense.

- Det eventuelt at skulle finde et nyt navn til området er en proces, hvor borgerne i området skal føle sig involveret. Det handler om at få skabt en grundfortælling og identitet omkring stedet, og det kræver et grundigt og professionelt stykke arbejde, siger Tim Vermund mandag til TV 2.

Men et nyt navn kan ikke stå alene, lyder det.

- Det, der er vigtigst for os, er, at vi fortsætter den gode udvikling og får unge mennesker derude i uddannelse og job. Hvis det kan gøre det til en bedre fortælling omkring bydelen og gøre det til en mere naturlig integreret del af Odense, så synes jeg faktisk, at det kan være en god idé, siger Tim Vermund.