Politik

BLOG: Vi skal kunne forsvare vores land

Forsvaret har altid haft en særlig plads i Det Konservative Folkeparti. Den tryghed et stærkt forsvar giver, er alle pengene værd.

Det Konservative Folkeparti er Folketingets mest forsvarsvenlige parti. Derfor er det en stor dag, når årtiers mest forsvarsvenlige forsvarsforlig bliver indgået. Vi sikrer Forsvaret et markant løft ved at forøge budgettet, så vi i 2023 har hævet budgettet fra 21 til 26 milliarder kroner. Det er en stigning på over 20%.

Behov for et stærkt forsvar

Det gør vi, fordi Forsvaret altid har haft en særlig plads i Det Konservative Folkeparti. Vi skal kunne forsvare det land og de værdier, vi har. Det er forudsætningen for at kunne leve i tryghed og kunne skabe velstand og velfærd. Derfor er landets forsvar statens kerneopgave. Det har vores parti altid insisteret på, og det betyder, at vi nu kan præsentere det største løft af Forsvaret i årtier.

Behovet for et stærkt forsvar er kraftigt stigende – desværre. Trusselsbilledet er i forandring, og det er særligt når vi kigger mod øst, vi ser en tiltagende trussel. Vi ser en mere og mere aggressiv adfærd fra Rusland og Putin, og derfor lægger vi med aftalen op til et større fokus mod øst.

Hele forsvaret styrkes

Aftalen indeholder flere ting. Vi opstiller en ny brigade med 4.000 soldater, der kan udsendes som selvstændig enhed med egen kommando.  Vi styrker vores luftforsvar, så vi er rustet mod missil- og flyangreb, og med indkøb af sonar og anti-torpedosystem kan vi også forsvare os mod ubådskrigsførelse. Værnepligten udvides med 500 flere soldater hvert år, der i mange år har haft lange ventelister. Og så styrker vi vores forsvar mod cyberangreb, så vi står bedre rustet i en tid, hvor krig også føres på internettet.

En nødvendig forsikring

Investeringer i Forsvaret er dyrt. Sådan vil det nok altid være. Men det er en nødvendig pris. Når man forsikrer sit hjem, må man også punge ud. Men de penge er godt givet ud, fordi det giver tryghed. Sådan er det også med Forsvaret. Forhåbentlig får vi ikke brug for at beskytte os mod ubåde eller cyberangreb. Men den tryghed og sikkerhed et forsvar giver, er alle pengene værd.