Politik

- Det er totalt uskyldigt, siger Løkke om gratis tur i sommerhus

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kom i fokus, da Ekstra Bladet afslørede, at han havde fået ferieophold som gave af en 'kvotekonge'.

For første gang udtaler statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sig nu offentligt efter en artikel i Ekstra Bladet i tirsdags, hvor avisen kunne fortælle, at Lars Løkke fik stillet et sommerhusophold gratis til rådighed af den såkaldte kvotekonge John-Anker Hametner Larsen.

Lars Løkke Rasmussen udtalte sig søndag om sagen til blandt andet TV MIDTVEST, der var til stede på et møde i Løkke-fonden i Thyborøn, et såkaldt torskegilde.

- Der er intet underligt ved det, siger Lars Løkke Rasmussen. Han fortæller, at han fik sommerhusopholdet som gave af fiskeren til sin 50-års fødselsdag i 2014. 

Brugte først gave i 2016

Men han fik først brugt gaven i sommeren 2016.

- Jeg fik nogle gaver helt efter reglerne. Jeg kan se på den måde, det er bygget op mediemæssigt, at så kan det se skævt ud, siger Lars Løkke Rasmussen.

Fortryder du?

- Jeg har jo ikke noget at fortryde, jeg har ikke nogen relationer til kvotekonger i al almindelighed og slet ikke nogen relationer, som har indflydelse på mit politiske arbejde. Det er totalt uskyldigt, siger Lars Løkke Rasmussen om sommerhusopholdet. Du kan se hele interviewet med Lars Løkke Rasmussen i bunden af denne artikel.

Simon Kollerup, S, mener statsministeren må afklare sin personlige forbindelse til kvotekonge overfor Folketinget.

Nyt samråd

Lars Løkke Rasmussen har på et tidligere samråd i Folketinget kaldt et spørgsmål om relationen mellem ham og de såkaldte kvotekonger "ulækkert". Nu er han kaldt i nyt samråd om sagen.

- Statsministeren gav under ministeransvar Folketinget det helt klare indtryk på et samråd i november sidste år, at han dårligt nok kendte manden. Nu kommer det så frem, at  han har boet gratis i den samme mands sommerhus oppe i Skagen.

- Derfor er vi nødt til at få afklaret, hvorfor statsministeren siger ét på et samråd, når Ekstra Bladet kan afsløre noget andet, siger Simon Kollerup, fiskeriordfører hos Socialdemokraterne om det samråd, han og flere andre partier nu har kaldt Lars Løkke Rasmussen i.

Her der hele det interview, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kalder sommerhusophold 'helt uskyldigt'.