BLOG: Ude af øje - ikke af sind!

BLOG: Selv om våbnene tier i øjeblikket i bandekonflikten, har vi politikere ikke glemt utrygheden, de mange skyderier forårsagede i København.

38 skudepisoder, 7 knivstikkerier og tre dræbte i perioden fra 12. juni og frem - og en massiv politimæssig optrapning i områderne omkring Mjølnerparken samt Indre og Ydre Nørrebro skulle der til, før en forældregruppe i samarbejde med en moske på Nørrebro, fik konfliktens parter til at indgå en våbenhvileaftale. Sådan er det i hvert fald blevet fremstillet i medierne, at det var denne kombination, der sikrede freden. Våbenhvilen har i det store hele har holdt og har igen gjort Nørrebro til en bydel i Danmarks hovedstad – og ikke en slagmark for en mellemøstlig klanfejde.

Og det er godt! Tak for det! At man så kan diskutere, hvordan våbenhvilen er blevet til, er så en anden sag og diskussion.

Men hele miseren er, at der midt i den danske hovedstad er et parallelsamfund, som er styret af forkælede unge mænd uden uddannelse med et massivt hashmisbrug og hang til våben og lettjente penge. Det glemmer man lidt i sin glæde over igen at kunne færdes på gader og stræder i det københavnske nordvest.

Vi skal have gjort noget effektivt, langsigtet og langtrækkende ved de kriminelle bander, der stadig eksisterer og som stadig vil forsøge at tjene store penge på ulovlig kriminel aktivitet som afpresning, overfald, røverier og handel med narko og hash. Det er dét, de kan. Det er dér, pengene er, og det er dé markeder, de kæmper om med de andre bander.

Derfor skal vi ha’ forbudt alle banderne. Hver og én af dem der ernærer sig ved kriminelle aktiviteter. Alle dem der kalder sig en forening og forsøger at dække sig ind under Grundlovens paragraf 78, der sikrer alle danskere ret til at stifte en forening. Men hvis en forening virker ved vold eller trusler om vold eller anden kriminel virksomhed, kan den ifølge paragraffens stk. 2 opløses ved dom.

Og det er dét, vi forsøger at kaste lys over ved en åben høring i Retsudvalget torsdag eftermiddag.

Vi får bl.a. besøg af eksperter fra Tyskland, der vil fortælle om deres erfaringer fra delstaten Slesvig Holstein, som med succes har forbudt rockerbanderne Hells Angels og Bandidos. Det håber jeg, vi kan kopiere herhjemme og i samme moment få fjernet de indvandrerbander, der har hærget Nørrebro de seneste måneder. 

Så i takt med at den selvudråbte våbenhvile mellem banderne i København tilsyneladende har skabt en vis ro i København, har vi ikke glemt det egentlige problem - banderne! Dem skal vi stadig have gjort op med. Allerhelst med et forbud mod banderne og med udvisninger af de kriminelle udlændinge, der stadig i stort antal befolker banderne!