Udflytninger af arbejdspladser vækker skuffelse flere steder

16x9
Tønders Borgmester, Henrik Frandsen, er skuffet efter udflytningen af statslige arbejdspladser. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Flere kommuner i landet er skuffede efter onsdagens fordeling af statslige arbejdspladser, som bliver flyttet væk fra hovedstaden.

Det vakte glæde flere steder, da regeringen onsdag satte navn på de 49 byer, der kan se frem til at få del i de statsansatte, der bliver flyttet væk fra hovedstaden.

Men mens udsigten til de nye medarbejdere skabte glæde nogle steder, var der skuffelse at spore fra flere byer og kommuner, der føler sig forbigået.

- Det er skåltaler og varm luft, og giver ikke et Danmark i bedre balance. Det er skuffende, siger Tønders borgmester, Henrik Frandsen (V), til TV Syd.

Tønder Kommune får ikke glæde af et eneste af de cirka 4000 jobs, der bliver flyttet ud til 49 byer rundt omkring i landet.

- Det her er ikke ambitiøst nok, når man gerne vil have et Danmark i bedre balance. Når man nærmer sig målstregen, så begynder man at tøve lidt og vælger de sikre kort, siger borgmesteren.

Skuffelse i Nordjylland

I Region Nordjylland er der også skuffelse over onsdagens udflytninger. Her får man cirka 400 af de 4000 statslige arbejdspladser, hvoraf man allerede kendte til de 220, der blev præsenteret i efteråret 2017 som en del af nedlæggelsen af Skat.

- I det store billede er Nordjylland den region, der får allermindst. Det er rigtig ærgerligt. Sådan var det også sidste gang. Og så er der også tale om en vis genbrug, må man sige, for en del af arbejdspladserne er de nye styrelser i Skat, som vi allerede én gang har fået præsenteret, siger Lisbeth Bech Poulsen, der er medlem af Folketinget for SF og valgt i Nordjylland, til TV2 Nord.

Borgmester: Regeringen lever ikke op til det, de selv siger

I Kerteminde på Fyn blev det heller ikke til nogen nye arbejdspladser. Til gengæld gik det godt for Odense, der bliver tildelt 465 nye statslige arbejdspladser.

- Jeg synes ikke, at regeringen selv lever op til de ting, den siger, at den vil gøre, siger socialdemokraten Kasper Ejsing Olesen, der er borgmester i Kerteminde.

- At flytte arbejdspladser fra København til byer som Odense, Aarhus, Aalborg og Roskilde, som er større byer, var ikke det, jeg havde regnet med, når regeringen vil flytte arbejdspladser ud i provinsen, siger han til Ritzau.

Udflytning af statslige arbejdspladser i 2018
Større udflytning af arbejdspladser (0)
Nye uddannelsesstationer (0)

Regeringen kalder selv den nye udflytningsplan for "historisk". Reelt er der dog kun tale om 1824 statsansatte, der onsdag fik at vide, at deres arbejdsplads flytter fra hovedstaden. Få overblikket her.