Politik

Villum Christensen stiller ikke op til næste folketingsvalg

Villum Christensen vil hellere fokusere på det kommunalpolitiske i Slagelse, hvor han står til at blive borgmester om to år.

Liberal Alliances folketingsmedlem Villum Christensen stiller ikke op til næste folketingsvalg.

Det bekræfter han i en sms til TV 2.

Her oplyser Villum Christensen, at han har valgt at fokusere på det kommunale arbejde i Slagelse, hvor han ifølge en aftale med John Dyrby Paulsen fra Socialdemokratiet sætter sig på borgmesterposten om to år.

- Jeg kan mærke, at det vil være svært at skulle kæmpe om opstilling og genvalg, når kommunalvalget og konstitueringen artede sig således, at jeg har mulighed for at få borgmesterposten i Slagelse Kommune. Det er svært at skulle kæmpe for begge dele, skriver han.

Også på Facebook har Villum Christensen har ytret, at han ikke er at finde på stemmelisterne til næste folketingsvalg. Foruden at henvise til sin aftale med John Dyrby Paulsen har han også andre planer.

- Jeg glæder mig til alt det, der venter, og jeg vil gerne kunne hellige mig det lokale arbejde og bruge al min energi på den opgave, skriver han.

Fortsætter sit arbejde indtil næste valg

Villum Christensen har siddet i Folketinget siden 2008. Selvom han ikke stiller op til næste folketingsvalg, betyder det ikke, at han ikke færdiggør sit arbejde, forsikrer han på Facebook:

- Jeg er taknemmelig over de godt 10 år, det er blevet til for Liberal Alliance i Folketinget, og jeg fortsætter naturligvis arbejdet frem til næste folketingsvalg.

Ifølge DR Sjælland er partiets nye spidskandidat på Sjælland Laura Lindahl (LA), som i er dag valgt i København, da hun bor på Frederiksberg. Her er hun også rådmand i kommunalbestyrelsen.