Politik

Udskyder milliardbeslutning om ny Storstrømsbro efter korruptionssag

Transportministeren vil ikke skrive under på aftale med italienske firmaer, der er ramt af en korruptionssag.

Folketingets trafikpolitikere har i sidste øjeblik besluttet at udskyde den endelige underskrift på milliardkontrakten med flere italienske firmaer om at bygge den nye Storstrømsbro. 

Det sker, efter at Fagbladet 3F i denne uge har afsløret, at to af firmaerne er ramt af korruptionsanklager. 

- Vi har brug for en tryghedsperiode, hvor vi en gang til kan se på tingene. Her har jeg bedt Kammeradvokaten se sagerne, og kontrollere, om der er sket ting i de her virksomheder, der fører til, at de vil kunne eller burde kunne udelukkes fra udbudsprocessen, siger transportminister Ole Birk Olesen (LA) til TV ØST.

Minister frygter ikke forsinkelse

Det er tale om firmaerne Condotte og Grandi Lavori Fincosit, som ifølge Fagbladet 3F skal møde i retten i Venedig senere på ugen i forbindelse med en korruptionssag. To topledere er allerede straffet med fængsel og store bøder. 

Kontrakten om opførelsen af en ny Storstrømsbro - Danmarks tredjelængste bro - har en værdi af 2,1 milliarder kroner. 

Men selvom underskriften forsinkes, så frygter transportminister Ole Birk Olesen ikke, at projektet dermed bliver markant forsinket.

- Byggeriet af den nye Storstrømsbro bliver ikke væsentligt forsinket, fordi vi nu bruger et par uger på at undersøge disse sager, siger han til TV ØST.

Kim Christiansen (DF) mener at det er rigtigt at vente med at underskrive milliardkontrakt.

DF enig i beslutningen

Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen er enig i beslutningen. 

- Jeg synes det er en rigtig beslutning af ministeren. At nu stikker vi fyldepennen i lommen og får Kammeradvokaten til at kigge de her ting igennem, siger han og fortsætter:

- Jeg ønsker ikke at stå med en halv bro, og så skal vi tage det slagsmål. Så er det bedre at tage det inden man skriver under på kontrakten.