Politik

To Venstre-folk trækker sig efter brud på regler om partistøtte

Private bidrag til blandt andre Inger Støjberg og Esben Lunde Larsen er ikke blevet indberettet korrekt i årevis.

Flere Venstre-ministre og folketingspolitikere har modtaget økonomiske bidrag, som ikke er blevet indberettet efter reglerne for partistøtte.

 Det koster nu Christian Juhl, formand for Venstres bestyrelse i Region Midtjylland, og Ernst Kronvold Frederiksen, kasserer i bestyrelsen, deres job.

 De trækker sig med øjeblikkelig virkning fra deres poster. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad fredag.

Ministre har fået ulovlig støtte

 De to mænd har ifølge mediet undladt at indberette, hvor mange penge Venstres folketingskandidater i Region Midtjylland har modtaget tre år i træk. Det drejer sig om årene 2014, 2015 og 2016.

 De private bidrag er givet til finansminister Kristian Jensen, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

 Derudover drejer det sig også om Jakob Ellemann-Jensen, Michael Aastrup Jensen, Britt Bager, Kristian Pihl Lorentzen og Thomas Danielsen, skriver Viborg Stifts Folkeblad. De er alle valgt i Region Midtjylland.

 Venstres partiforeninger i de enkelte folketingskredse skal indberette til Venstres regionsbestyrelse, hvor mange private bidrag, som er over 20.000 kroner, kandidaterne har modtaget.

 Det er ifølge Venstre sket. Men regionsbestyrelsen har derimod ikke indberettet tallene videre til Region Midtjylland, som de skal ifølge reglerne.

Venstre ser med alvor på sagen

 Sagen ærgrer Venstres partisekretær, Claus Richter.

 - Der er ingen, der er mere ærgerlig over denne situation end Venstre og de berørte folketingsmedlemmer, som i god tro har indberettet til Venstre i Region Midtjylland, siger partisekretæren i en pressemeddelelse.

 Han er tilfreds med, at formanden og kasseren i lyset af situationens alvor har besluttet at trække sig.

 - Vi ser med meget stor alvor på denne slags fejl, og derfor sætter vi alle kræfter ind for at hjælpe Venstre i Region Midtjylland med at udbedre deres fejl, siger han.