Besserwisserne

Quiz med: Kan du sætte Engell og Langballe på plads?

Den store Überbesserwisser-quiz er tilbage: Kan du forudsige de politiske begivenheder i 2018?

DER ER LUKKET FOR SVAR TIL QUIZ-KONKURRENCEN!!!!

Nu har du igen chancen for at måle dig med landets bedste politiske analytikere og redaktører i den store Besserwisser-konkurrence.

I denne omgang skal du svare på 15 spørgsmål om dansk politik i første halvdel af 2018. Bliver der udskrevet valg? Kan regeringen samle flertal for sin plan om at afvikle ghettoer? Og vil der blive rokeret rundt på ministrene i regeringen inden sommer?

Quiz med og se, om du kan slå Anders Langballe, Hans Engell, Søs Marie Serup og de andre kendte politiske kommentatorer og redaktører - som du kan følge i NEWS-magasinet hver fredag klokken 18.20 med Lasse Sjørslev som vært.

Er du klogere end Besserwisserne?

Deltag i konkurrencen her

1. VALG: Bliver der udskrevet Folketingsvalg inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse fredag den 22, juni, 2018?
2. GHETTOER: Indgår et flertal i Folketinget en ny aftale om at afvikle ghettoer/parallelsamfund inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
3. UDLÆNDINGE: Den 1. januar, 2018 havde regeringen gennemført 67 stramninger på udlændingeområdet. Hvor mange stramninger vil tælleren på Udlændinge- og Integrationsministeriet vise den 1. juni, 2018?
4. DR: Indgår et flertal i Folketinget en aftale om at beskære Danmarks Radios årlige budget – inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
5. TV2: Indgår et flertal i Folketinget en aftale om en plan for privatisering af TV2 – inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
6. LICENS: Indgår et flertal i Folketinget en aftale om at afskaffe medielicensen som en selvstændig opkrævning inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
7. SU: Indgår et flertal i Folketinget en aftale om omlægning af statens uddannelsesstøtte inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
8. KLIMA: Indgår et flertal i Folketinget en aftale om et nyt energi-forlig inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
9. PARTILEDERSKIFTE: Vil en eller flere af Folketingets 9 partier skifte parlamentarisk leder/formand inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
10. PARTISKIFTE: Er der inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse en eller flere MEP’ere eller MF’ere, der forlader det parti de stillede op for ved seneste valg?
11. MINISTERSKIFTE: Regeringen Lars Løkke Rasmussen III består af 22 ministre. Hvor mange af disse ministre vil være skiftet ud inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
12. STYRKEFORHOLDET: Hvilken politisk blok står stærkest- målt i mandater (ekskl. de 4 nordatlantiske) - i den seneste MEGAFON-måling forud for sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
13: NYE BORGERLIGE: Står partiet "Nye Borgerlige" til at klare spærregrænsen med en tilslutning på 2,0 pct. eller mere i den seneste MEGAFON-måling forud for sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
14. BLÅ BLOK: Hvilket parti i blå blok nyder den største tilslutning i den seneste MEGAFON-måling forud for sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
15. MINDSTE PARTI: Hvilket af Folketingets partier opnår den laveste tilslutning i den seneste MEGAFON-måling forud for sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?

For at deltage i konkurrencen om et års abonnement på TV 2 PLAY, skal vi bruge dit navn, telefonnummer og e-mailadresse. Vi trækker lod blandt alle dem, der har flest rigtige og kontakter vinderen.