Politik

Regeringen udskyder udflytning af tusindvis af statsjob

- Vi må bare konstatere, at vi er simpelthen ikke færdige med arbejdet, siger minister.

Den næste etape af udflytningen af statslige arbejdspladser udskydes til januar

Det fortæller minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V).

- Vi må bare konstatere, at vi er simpelthen ikke færdige med arbejdet, siger hun til TV 2.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde ellers under sin åbningstale den 3. oktober lagt op til at annoncere flytningen af tusindvis af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet i december.

Men det når regeringen altså ikke.

- Jeg vil ikke haste et eller andet på plads to minutter i lukketid før jul. Vi skylder medarbejderne, der bliver berørt af det, at det bliver en god og ordentlig proces, siger Sophie Løhde.

Løhde: - Vi er ikke færdige endnu

Regeringen har i den seneste tid arbejdet på at nå i hus med både skattelettelser og udlændingestramninger før afstemningen om finansloven i Folketingssalen den 22. december.

Det er et stort puslespil, vi skal have til at gå op

Sophie Løhde, minister for offentlig innovation

Men ifølge Sophie Løhde er finanslovsforhandlingerne ikke årsag til, at den anden runde af udflytningen af statslige arbejdspladser er blevet udskudt.

Det handler i stedet om, at det er en stor opgave, der skal løses, fortæller ministeren:

- Det er ikke nogen lille opgave at forberede den næste runde af flytningen af statslige arbejdspladser. Det er en rigtig stor opgave, siger hun.

Det har været planlagt i flere måneder, at regeringen skulle præsentere udflytningen af statslige arbejdspladser i december. Hvad er det, der har overrasket?

- Det handler ikke om, hvorvidt der er nogle ting, der har overrasket os. Det handler om, at det er et stort puslespil, vi skal have til at gå op, siger Sophie Løhde.

Landdistrikternes Fællesråd støtter minister. Video: Jane Bruun Elkjær

Udskydelse kan bære frugt

Steffen Damsgaard, som er formand for Landdistrikternes Fællesråd, bakker ministeren op.

Selvom han gerne havde set, at udflytningsplanen blev annonceret som aftalt, er det bedre, at regeringen bruger den nødvendige tid på at blive færdige med opgaven, fortæller han:

- Jeg tolker det som en ekstra indsats for en massiv og omfangsrig udflytningsplan.

For få dage siden kom det frem, at der de seneste to år ikke er kommet flere statslige arbejdspladser uden for hovedstaden. Det samlede antal statslige arbejdspladser uden for hovedstaden er i perioden andet kvartal 2015 til andet kvartal 2017 faldet minimalt fra 95.680 til 95.640.

For ikke at fortsætte i samme spor håber Steffen Damsgaard, at udskydelsen af annonceringen bærer frugt.

- Man gør forhåbentlig den ekstra indsats for at få den fulde effekt af den nye udflytningsplan, siger han.

Regeringen præsenterede første gang i 2015 en plan for udflytningen af omkring 3900 statslige arbejdspladser. Siden er omkring 2500 af arbejdspladserne blevet flyttet.