Politik

Udflytning har ikke givet flere statsjob i provinsen

Siden 2015 er antallet af statslige arbejdspladsen uden for hovedstaden faldet en smule.

Det var for at sikre et Danmark i bedre balance, at den daværende V-regering i efteråret 2015 besluttede at flytte 3900 statslige job fra hovedstadsområdet til resten af landet.

Men to år efter er der ikke kommet flere statslige arbejdspladser uden for hovedstaden, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Det samlede antal statslige arbejdspladser uden for hovedstaden er i perioden andet kvartal 2015 til andet kvartal 2017 faldet minimalt fra 95.680 til 95.640.

Og det er sket, selvom omkring 2200 af de 3900 udflytninger i samme tidsrum er blevet effektueret. Det viser en særkørsel, som Danmarks Statistik har lavet for Jyllands-Posten.

- Hvis vi vil have en mere afbalanceret fordeling af de statslige arbejdspladser, er det ikke tilfredsstillende, at der fortsat sker en tilbagegang uden for hovedstaden, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Nye udflytninger varslet

Også hovedstaden har mistet statslige arbejdspladser. Men trods de allerede udflyttede 2200 job og det faktum, at det samlede antal statslige arbejdspladser på landsplan i samme periode er blevet reduceret, har hovedstaden blot mistet 1100 job.

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) holder fast i, at regeringen har sikret "den største samlede flytning af statslige arbejdspladser nogensinde".

- Hvis vi ikke havde besluttet at flytte flere tusinde statslige arbejdspladser ud af København og ind i resten af landet, så havde de arbejdspladser ganske enkelt ikke været der, skriver hun i en mail.

Regeringen har varslet, at der vil komme en ny udflytningsrunde med "flere tusinde" arbejdspladser i løbet af december.