Politik

Forbund om tilbagevenden af politiheste: - Det stod ikke øverst på vores liste

Tidligere politirytter er begejstret for genindførelsen af politiheste i de danske gader.

Københavns Politi havde politiheste på gaden frem til 2012, hvor de blev sparet væk.

Men nu vender de tilbage i gadebilledet.

Regeringen og Dansk Folkeparti har nemlig afsat otte millioner kroner på finansloven for 2018 til at genetablere en ryttersektion i dansk politi. 

Ikke øverst på ønskelisten

 - Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke var et af de punkter, der stod allerøverst på vores ønskeseddel. Når det så er sagt, er det faktisk et rigtig godt værktøj til at være i kontakt med befolkningen, siger Claus Oxfeldt, som er formand for Politiforbundet.

Han mener, at det er et godt værktøj til at være i dialog med befolkningen. Og det bakkes op af den tidligere politirytter Kristian Madsen, som i 15 år red rundt på hest i Københavns Politis ryttersektion.

- Det er en effektiv måde at arbejde på som politimand, siger han.

Det er nemlig en fordel at sidde højt oppe over jorden, så man kan danne sig et bedre overblik

- Man har en umiddelbar kontakt til mennesker, og de er slet ikke i tvivl om, at der er politi til stede. Man er meget kontaktbar, siger Kristian Madsen.

Skal også bruges til fodboldkampe

Formålet med at få betjente til hest tilbage i landet er at anvende dem til honorære opgaver og patruljering i turistområder.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen mener desuden, at det vil være godt at have politiheste til stede ved fodboldkampe og andre begivenheder, hvor der er mange mennesker samlet på ét sted.

Og det er Kristian Madsen enig i. For det er væsentligt lettere at få folk til at rykke sig, når man er til hest, lyder det.

- Hvis Rådhuspladsen var tæt pakket med mennesker, ville der være lettere at kommunikere med flere på en gang fra en hesteryg.

Den tidligere politirytter oplevede en god kontakt mellem borger og politi, når han red rundt. Folk hilste på, vinkede og stillede spørgsmål til politiets arbejde.

Kristian Madsen ser det ikke som en udfordring, at hesten ikke kan parkeres og efterlades ligesom en bil eller en cykel. For betjentene rider to og to sammen og kan støtte hinanden.