Regeringen afviser DF: Nægter at adskille forhandlinger

Finansminister Kristian Jensen (V) afviser et ønske fra Dansk Folkeparti om at adskille finanslovsforhandlingerne fra forhandlinger om skattereform.

Det tog omkring seks timer for regeringen at reagere på et ønske fra Dansk Folkeparti.

Og det blev et klart nej - der bliver ikke tale om at adskille skattereformen fra forhandlingerne om næste års finanslov.

- Vi har jo hørt dem sige det før, og vores svar er det samme. I regeringens øjne hænger de to ting sammen, siger finansminister Kristian Jensen (V) til TV 2.

Forhandlingerne om finansloven har trukket i langdrag, og allerede nu er det senere end normalt for at lande en finanslov.

- Vi er kommet tæt på hinanden på så mange områder, så det ville da være ærgerligt, hvis vi ikke fik høvlet de sidste knaster af. Og det tror jeg også godt, vi kan, siger finansministeren.

Udlændingestramninger skiller

Den store uenighed mellem regeringen og Dansk Folkeparti handler om et af DF's kerneområder, nemlig stramninger af udlændingepolitikken, som DF kræver for at gå med til skattelettelser.

Kristian Jensen ville ikke svare endegyldigt på, om regeringen har tænkt sig at give de indrømmelser, men gav udtryk for, at han altså fortsat tror på enighed.

- Der er heldigvis nogle områder i Syrien, der ikke er lige så usikre nu, som vi havde troet. Så det kan da godt være, at vi skal til at se på nogle hjemsendelser. Men jeg har det også sådan, at så længe man er i Danmark, så skal man også helst i arbejde, siger finansministeren.

DF har foreslået, at man bør undgå at integrere de mange syriske flygtninge, fordi de i stedet bør sendes hjem igen hurtigst muligt.

- Hvis Lars Løkke Rasmussen vil tale skattelettelser, vil vi kræve en plan for, hvordan syrerne kommer hjem, har DF-formand Kristian Thulesen Dahl blandt andet sagt.

- Det sejler for regeringen

Fra oppositionen hilste Socialdemokratiets politiske ordfører tidligere i dag udmeldingen fra Dansk Folkeparti velkommen. 

- Det sejler for regeringen. Der er ikke styr pĂĄ butikken. Regeringen har lagt op til, at skat og finanslov skal kædes sammen, og det er der nu et meget stort flertal i Folketinget, der siger, at det skal det ikke, siger Nicolai Wammen. 

Tingene skal tages i den rigtige rækkefølge, mener han. Først skal velfærden pĂĄ plads, som Dansk Folkeparti er inde pĂĄ, og først derefter kan man begynde at tale om skattelettelser. 

- Problemet er jo, at regeringen vil gøre det omvendt. Den vil have, at man giver topskattelettelser, og så må man se, hvad der er tilbage til velfærden, siger Nicolai Wammen.