Politik

BLOG: Kære Pia Olsen Dyhr: Hjemsendelser giver penge til velfærd

Der er fuld gang i forhandlingerne om næste års finanslov. Det kompliceres dog en anelse af regeringens ønske om en skattepakke. En skattepakke, vi ha

Der er fuld gang i forhandlingerne om næste års finanslov. Det kompliceres dog en anelse af regeringens ønske om en skattepakke. En skattepakke, vi har svært ved at se det strengt nødvendige i. Og skal der endelig gives skattelettelser, så skal det foregå på en socialt afbalanceret vis. Vores tilgang til forhandlingerne er derfor at få et gennembrud på et område af udlændingepolitikken, hvor de øvrige partier i Folketinget hverken har været til at hugge eller stikke i, nemlig at flygtninge, der er kommet til Danmark, reelt kun skal være her midlertidigt. Og ikke permanent, som det ellers er praksis i dag.

Ja, en stram udlændingepolitik er hjerteblod for Dansk Folkeparti. Men en finanslov med DF skal samtidig sikre bedre forhold for vore ældre, velfungerende sygehuse og flere politibetjente. Alt i alt mere tryghed. Derfor behøver SF’s leder, Pia Olsen Dyhr, heller ikke bekymre sig om, at Dansk Folkeparti skulle have noget som helst ønske om at skære i velfærden – tværtimod!

Når regeringen indbyder til forhandlinger, så stiller vi altid glædeligt op. Hvor regeringen har fokus på skattelettelser, har vi fokus på udlændingestramninger og kernevelfærd. Men det betyder jo ikke, at vi møder op til forhandlingerne med ultimative krav. Det har aldrig været Dansk Folkepartis tilgang. Danskerne ved, hvad vi står for. Vi møder velforberedte op i Finansministeriet med vores ønsker, og så er det op til danskerne at vurdere resultatet efterfølgende.

Politik er jo sjældent enten/eller, som Pia Olsen Dyhr gerne vil gøre det til. Politik er jo kompromisset kunst. Og kan vi indgå en aftale med regeringen, hvor der gives en lettelse i skatten, der tilgodeser danskere med små indkomster, hvor der samtidig levnes flere penge til kernevelfærd og hvor der sættes gang i en helt ny form for hjemsendelsespolitik af flygtninge, så ville jeg være rigtig glad.

Og så glemmer Pia Olsen Dyhr, at der er mange penge at hente i hjemsendelser. Danmark bruger intet mindre end 33 mia. kr. om året på ikke-vestlige indvandrere. Penge, der i stedet kunne gå til de skoler, sygehuse og ældreområdet, som Pia Olsen Dyhr gerne vil styrke. Men her er vi ved kernen af SF’s og venstrefløjens problem – de vil gerne både blæse og have mel i munden. Det kan man som bekendt ikke, og i stedet for at se virkeligheden i øjnene og erkende, at flere årtiers forfejlede integrationsprojekter skal erstattes af hjemsendelser, så ønsker man blot at poste endnu flere penge i nye integrationsprojekter.

De penge vil Dansk Folkeparti hellere bruge på at sikre vores ældre en værdig alderdom, at få flere politibetjente, så vi kan få genskabt trygheden og på vores sygehuse, så vi alle kan få det bedst mulige behandlingstilbud, hvis vi skulle få brug for det.