Kommunalvalg 2017

Demonstranter foran rådhuset i Slagelse: - Nok er nok

Omkring 100 borgere demonstrerer lige nu mod den aftale, der er indgået om borgmesterposten i kommunen.

De er vrede, de mange borgere, der fredag eftermiddag er troppet op foran rådhuset i Slagelse. 

Borgerne viser deres utilfredshed med den aftale, der sikrer Socialdemokratiets John Dyrby Paulsen og Liberal Alliances Villum Christensen en delt borgmesterpost i kommunen.

Aftalen giver i første omgang John Dyrby Paulsen borgmesterkæden, men hvis Villum Christensen om to år ønsker at overtage pladsen for bordenden, så trækker John Dyrby Paulsen sig og overlader pladsen i borgmesterstolen.

På et konstituerende møde i byrådssalen er deleordningen netop blevet vedtaget. Det er sket under højlydte protester. 

- Villum ved du ikke, hvor du har, lyder et af protestråbene uden for rådhuset, skriver TV ØST

- Nyvalg. Ud med Villum!, lyder et andet. 

Mange af de fremmødte har også skilte med, hvorpå der blandt andet står: "Hvem bliver grillet af Villum næste gang?".

Fik 390 stemmer 

Liberal Alliances Villum Christensen fik 390 personlige stemmer ved kommunalvalget, mens John Dyrby Paulsen fik 3.869 stemmer. 

Efter over en uge med forhandlinger blev det torsdag besluttet, at John Dyrby Paulsen og Liberal Villum Christensen deler borgmesterposten i Slagelse med en periode på to år hver.

Konstitueringsaftalen er i dag blevet indgået mellem Socialdemokratiet, SF, Liberal Alliance og Enhedslisten i byrådet. 

Aftalen har blandt andet fået en borger, Bente Andersen fra Vemmelev, til at oprette Facebook-gruppen Slagelseborgere der forlanger omvalg'.

Nok er nok

Gruppen har på kort tid fået 1.079 medlemmer.

Som et medlem skriver, så har gruppen allerede opnået flere medlemmer, end Villum Christensen fik af personlige stemmer. 

- Jeg tænkte "nok er nok". Bogerne er blevet holdt for nar i de sidste fire år. Nok er nok og så oprettede jeg gruppen, siger Bente Andersen.

- Jeg synes også, det er forkert, at en, som har fået 390 stemmer, kan blive borgmester, når en, der har fået 6.000, ikke kan blive det. Vi skal have noget ordentlighed her. Folk er meget vrede. Den vrede kan vi jo ikke bruge til noget. Vreden skal kanaliseres ud i handling, fortsætter hun.

Desillusioneret erhvervsliv

En anden af initiativtagerne til demonstrationen fredag eftermiddag i Slagelse hedder Jens Wurtz. 

Han sendte torsdag en mail ud, hvor han forklarede baggrunden for protesterne. 

- Byrådets konstitueringsmøde i morgen eftermiddag (fredag, red.) bliver fulgt helt til dørs af et desillusioneret lokalt erhvervsliv og borgere, der er frustreret over den måde, det nye byråd har valgt at forvalte deres mandater på, skriver han og fortsætter:

- Men det er nok nu! Med blot 390 stemmer og støtte fra Nye Borgerlige, som har fortrudt deres valgforbund med LA. Tænk en gang 390 stemmer og så borgmester, skriver han.